Jong FC neemt punt mee uit Ermelo; onder-19 uitgebekerd

27 januari 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Ermelo met 0-0 gelijkgespeeld tegen DVS’33. Door het gelijkspel blijft de ploeg van trainer Alfons Arts de nummer 4 van de ranglijst in de Derde Divisie Zaterdag. De onder-19 verloor bij AZ en is uitgebekerd. Ook onder-17 en onder-15 gingen onderuit. De onder-13 pakte een punt bij Almere City FC.

In Ermelo stond de subtopper tussen de nummers 5 en 4 van de ranglijst op het programma. De gasten van FC Groningen onder-23 begonnen volgens hun trainer te slap aan het duel. “We waren te slap in duels en speelden met een te laag tempo,” aldus Alfons Arts. “We kregen na vijf minuten wel de grootste kans. Maar we bleven de voetballende oplossing teveel zoeken en spelers te dichtbij aanspelen. Zij zetten goed druk en daardoor leden wij veel verlies op eigen helft.”

Doelman Jan Hoekstra was onbetwist de beste speler aan Groninger zijde. “Hij hield ons in die fase in de wedstrijd. Qua kansenverhouding had het 6-3 kunnen staan, maar het was bij rust 0-0. We hebben in de tweede helft 4-4-2 gespeeld om meer duidelijkheid te creëren voor ons eigen team tegen de 4-4-2 van hun. Dat ging een kwartier naar wens, maar daarna zakten we toch weer weg. We gaven achterin niet veel weg, maar speelden toch weer te traag.”

Ook in de tweede helft verrichte Hoekstra een belangrijke redding. “In de slotfase kregen we door wat wisselingen weer wat meer grip. Al met al mogen we gewoon blij zijn met een punt. We speelden zelf niet goed genoeg maar dat kwam ook door de positieve spelopvatting van de tegenstander. Het was een goede les voor de duels onder grote weerstand die we in de rest van de competitie nog zullen krijgen.”

Uitslagen opleiding zaterdag 27 januari
DVS’33 – FC Groningen o.23: 0-0
AZ o.19 – FC Groningen o.19 (beker): 2-1
PEC Zwolle o.17 – FC Groningen o.17: 5-1
FC Groningen o.15 – DWS o.15: 1-3
Almere City o.13 – FC Groningen o.13: 1-1

Laatste nieuws