string(9) "claudebot"

Jong FC naar toernooizege in Duitse zaal.

Zaterdag 09 januari 2016 om 23:32

Jong FC Groningen heeft zaterdagmiddag in het Duitsland een sterk bezet zaaltoernooi gewonnen. Na een eerste plek in de groepsfase werden de halve finale en finale gewonnen door de mannen van trainer Alfons Arts.

In de groepsfase van het SOLARLUX Hallenfestival 2016 werd meteen flink uitgehaald tegen gastheer SV Hellern. De wedstrijden kenden een speelduur van 12 minuten. Pier Veldman (2x), Twan Nieboer, Gerald Postma, Roland Baas en Yassine Zakir (2x) zorgen voor een 7-0 zege.
Vervolgens rekende Jong FC af met de latere nummer 2 in de groep, SC Türkgücü Osnabrück. Gijs Jasper werd in de tiende minuut van dit duel matchwinner. Daarna volgde een nederlaag tegen SV Werder Bremen III. Ondanks een voorsprong door treffers van Niels Stenekes en Yassine Zakir wonnen de Duitsers met 4-2.
De laatste groepswedstrijd werd gespeeld tegen BV Cloppenburg met onder andere oud-FC’er Kristian Westerveld in de gelederen. Robbert de Vos en Aydin Hrustic zorgden met hun treffers mede voor een 2-2 eindstand. Door de zege van SC Türkgücü op Werder Bremen werd Jong FC Groningen zelfs groepswinnaar.
In de halve finale werd in de laatste minuut afgerekend met SV Westfalia Rhynern: 3-2. Niels Stenekes scoorde en Aydin Hrustic (2x) werd de matchwinner. In de finale was het tot dan toe nog ongeslagen VfL Osnabrück de zesde tegenstander van de middag. Vroege treffers van Robbert de Vos en Jim de Leeuw zorgden voor een 2-1 zege en de toernooizege. Bayer 04 Leverkusen II en 1.FC Kaiserslautern II waren afgelopen twee edities winnaar van het toernooi, waaraan Groningen in 2014 ook al eens deelnam.
Zondag wordt in Duitsland tweemaal getraind. Komende maandagmiddag vanaf 14.00 uur wordt er weer buiten op het veld gespeeld. SV Meppen is de oefentegenstander op Sportpark Corpus den Hoorn. Een week later, op maandagavond 18 januari, wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Jong De Graafschap.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Strijd op het Shuffleboard

1 dag geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

3 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus