Jong FC met tweede uitzege terug uit Amsterdam

9 september 2018

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagavond met 3-0 gewonnen bij De Dijk in de derde speelronde van de Derde Divisie Zaterdag. Bij rust was de stand nog 0-0. Met zes punten uit drie duels staat de ploeg nu vierde op de ranglijst.

Trainer Alfons Arts zag zijn ploeg tegen het nog puntloze De Dijk, dat degradeerde uit de Tweede Divisie, moeizaam starten. “We waren onrustig aan de bal en kwamen teveel onnodig in duels. Het was nog slordig,” aldus Arts. “Maar halverwege de eerste helft kwam Groningen beter in haar spel. We verplaatsten de bal van links naar rechts en gingen met succes op zoek naar de vrije man.”

In de pauze werden de puntjes op de i gezet. “Het tempo ging verder omhoog en we haalden de bal ‘eruit’ om de aanval over de andere kant op te zetten. De samenwerking tussen de spitsen was groeiend en ook kregen we kansen.” De openingstreffer kwam uit een standaardsituatie. “Een corner van Daniël van Kaam werd door Kellian van der Kaap binnengekopt.”

Vervolgens bracht Matthijs Hardijk de stand op 0-2 en leek de wedstrijd beslist. “Maar in de 86ste minuut gaven de nog een honderd procent mogelijkheid weg, die door De Dijk gemist werd. Dat was zeker een verbeterpunt. We moeten zorgen dat we van het begin tot het einde geconcentreerd blijven. In de slotfase maakte Tim Freriks de 0-3. Een zakelijke overwinning en onze tweede uitoverwinning.” Komende zaterdag, 15 september, spelen de Beloften thuis tegen Eemdijk op Corpus den Hoorn. Aanvang is dan 15.00 uur.

Opstelling FC Groningen
Boevink, Sopacua, Ploem, Van der Kaap, Wouters, Van Kaam (78’ Van Maastrigt), Van de Looi, Postma, Hardijk, Dallinga (83’ Prljic), Freriks. Rest bank: Plomper en Burger.

Scheidsrechter: Timmer
Scores: 63’ Van der Kaap 0-1, 71’ Hardijk 0-2, 90’ Freriks 0-3.

Uitslagen 8 september
De Dijk – FC Groningen onder-23: 0-3
FC Groningen onder-13 – Vitesse: 0-3

Laatste nieuws