string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC met ruime cijfers langs Achilles 1929.

Maandag 09 november 2015 om 22:05

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Groesbeek met 5-0 gewonnen van Jong Achilles 1929. De ruststand was 0-3. Oussama Idrissi maakte drie van de vijf Groninger treffers. Ook Dino Islamovic en Gijs Jasper waren trefzeker.

In de achtste competitiewedstrijd stonden op voorhand de nummers 8 en 7 van de ranglijst tegenover elkaar. FC Groningen trad aan in een 3-4-3-formatie tegen de 4-4-2 van Jong Achilles ’29 en dat pakte uitstekend uit voor de FC. “We kozen voor deze formatie om voor iedereen duidelijkheid te bieden,” aldus trainer Alfons Arts, “en zodat iedereen in balbezit al snel in zijn positie zou staan. De eerste paar minuten was het nog even zoeken, maar daarna hebben we gedomineerd en een hoog tempo gespeeld.”
Bij een 0-0 stand kreeg Groningen een handvol kansen, maar ontbrak het er nog aan in de afronding. “Bij één van de uitbraken werd Oussama Idrissi neergelegd door de doelman en kreeg deze de rode kaart. Toen moest Achilles met tien man verder. Wij hebben voor de rust drie keer gescoord. Door prima uitgespeelde aanvallen met veel mensen voor de goal.”
In de pauze wees Arts op het gevaar van verslapping. “We zijn de tweede helft prima begonnen met opnieuw veel energie en toen maakten we de vier. Halverwege de tweede helft kwam Achilles met negen man te staan, toen er een speler geblesseerd af ging en zij al drie keer gewisseld hadden. In die fase waren we minder gefocust en gingen sommige jongens meer voor eigen succes.”
Drie minuten voor tijd bepaalde Gijs Jasper de eindstand nog op 0-5. “Hij was alert bij een bal die de keeper losliet. Al met al een prima prestatie, waarin we in het eerste uur prima hebben ge-investeerd en het laatste halfuur nog scherper had gekund. We hebben vanavond dezelfde uitslag als drie weken terug, maar staan nu aan de goede kant van de score.”

Door de zege stijgt Jong FC Groningen naar de vierde plek op de ranglijst van de Beloftencompetitie. De achterstand op koploper Jong Almere City bedraagt zes punten. Over twee weken speelt de FC uit tegen hekkensluiter Brabant United. Dinsdagmiddag 17 november om 14.00 uur wordt in Leeuwarden gespeeld tegen de reserves van SC Cambuur.
Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Bijl, Payne, Baas (75’ De Leeuw); Bacuna, Veendorp, Bos, Hrustic (60’ De Vos); Oldenburger, Islamovic (67’ Jasper), Idrissi.
Rest bank: Gies, Amakodo, Stenekes.
Scores: 29’ Idrissi 0-1, 40’ Idrissi 0-2, 45’ Islamovic 0-3; 50’ Idrissi 0-4, 87’ Jasper 0-5.

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard