Jong FC Groningen volgende week in Euroborg

16 februari 2010

In de 268ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk, kijkt hij alvast vooruit naar het competitieduel van Jong FC Groningen in Euroborg en benoemt hij diverse activiteiten van deze week.

“We hebben ons afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk prima hersteld van het miraculeuze duel met Heracles in Almelo. De 2-1 overwinning was slechts een magere afspiegeling van de werkelijke krachtsverhoudingen, maar met het oog op de ranglijst zijn de drie punten natuurlijk het allerbelangrijkste. We kunnen dan ook met een goed gevoel en vertrouwen naar de lastige uitwedstrijd tegen NEC, zaterdagavond in Nijmegen, toewerken.”

De toekomst
“Vorige week hadden we enkele belangrijke vergaderingen. In Maarsbergen was een bijeenkomst met de sociale partners, te weten het CBV (Coaches Betaald Voetbal – red.), de vakbonden ProProf en VVCS en de directies van de CED (Jupiler League – red.) en ECV (Eredivisie – red.) om de financiële stand van zaken in het betaalde voetbal te bespreken. Twee dagen later stond dit punt ook in Oosterbeek weer op de agenda tijdens de functionele dag van de Eredivisie CV. De directie van FC Groningen heeft bij die vergaderingen een pakket van maatregelen ingebracht om de branche betaald voetbal op korte en (middel)lange termijn weer gezonder te maken.”

Brede steun
“Wij konden tijdens die bijeenkomsten rekenen op brede steun. Het is een ieder wel duidelijk dat we moeten ingrijpen om het tij te doen keren. Er worden binnenkort dan ook twee werkgroepen in het leven geroepen. Eén voor de korte termijn, en dan bedoelen we al direct voor het volgende seizoen, en één commissie voor de langere termijn. Wij hebben als initiatiefnemers aangegeven dat de directie van FC Groningen in beide werkgroepen zitting zou willen nemen om op die manier aan het stuur te blijven.”

Supportersbeleid
“Tevens stond het supportersbeleid rond uitwedstrijden op de agenda. FC Groningen heeft zich na diverse gesprekken met onze eigen supporters, hard gemaakt om de regelingen voor het bezoeken van uitwedstrijden voor supporters te vergemakkelijken. We merkten tijdens de vergadering dat het onderwerp verder aandacht verdient. Als eerste aanzet hebben wij in het kader van ‘Wie goed doet, goed ontmoet’ de overige directies gevraagd zich tijdens het zogenaamde driehoeksoverleg met hun eigen lokale overheden sterk te maken voor een zo’n gunstig mogelijke regeling voor de supporters van de bezoekende club.”

Landelijk veiligheidsoverleg
“Wij merken dat de lokale overheden in gemeenten ieder incident vanuit het verleden, hoe klein ook, aangrijpen om over te gaan tot het opleggen van bus- dan wel autocombi’s. Wij zouden graag zien dat dit beleid wordt versoepeld. Naar aanleiding van ons betoog tijdens de functionele dag is besloten dit punt tevens op de agenda te laten plaatsen van het landelijk veiligheidsoverleg, begin maart. Dit is het podium waarop onze ideeën om tot meer supporters-vriendelijke regelingen te komen verder uitgewerkt kunnen worden.”

Nic./Alfa-college
“Morgenavond (woensdag – red.) bezoekt ondergetekende de korfbalclub Nic./Alfa-college om voor de sponsorgroep van de club een lezing te houden. Aansluitend staat de wedstrijd tegen DOS’46/Engeldot op het programma.”

“Vrijdag vindt in Euroborg de eerste voorronde van de tweede editie van de Energy Battle 2010 plaats. StudentStock organiseert voor tweehonderd ambitieuze laatstejaars HBO- en WO-leerlingen uit heel Nederland een wedstrijd, waarbij de studenten zich een dag lang verdiepen in actuele, door bedrijven aangedragen, energievraagstukken. Ondergetekende zal hierbij vertegenwoordigd zijn. Het thema sluit aan bij onze plannen voor de opzet van een Energiesociëteit en een expositieruimte over duurzame energie.”

FC Groningen Junior Club
“Afgelopen vrijdag organiseerde de FC Groningen Junior Club een meidenavond in de ABN Amro Business Corner. Met ruim honderd meiden in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar hebben we bingo gespeeld, onder leiding van speler Tom Hiariej en zijn vriendin Renate. Samen hebben ze heel wat meiden gelukkig gemaakt met leuke cadeaus. Na de bingo, heeft het gezelschap gegeten en zijn ze in MustSee Euroborg naar de film ‘De prinses en de Kikker’ geweest.”

“Volgende week woensdag, tijdens de voorjaarsvakantie, gaat de FC Groningen Junior Club in Pathé naar de Nederlandse 3D-film ‘Het regent gehaktballen’. Voor 5 euro kunnen de aangemelde leden zich, samen met twee vrienden of vriendinnen, om 14.00 uur verzamelen bij de bioscoop. Je kunt je opgeven via de website www.juniorclubfcgroningen.nl. Wees er snel bij, want er gaan al 150 kinderen mee!”

In het stadion
“Twee dagen eerder, op maandagavond, staat in Euroborg ook al een bijzondere activiteit op het programma. Dan speelt Jong FC Groningen in het stadion de competitiewedstrijd tegen Jong PSV. Vooral voor jeugdige voetbalfans is dit een prachtige mogelijkheid om, tijdens de vakantieperiode, een aantrekkelijke voetbalwedstrijd te bezoeken. De komende dagen kunt u op deze website nog meer informatie lezen over dit duel, dat om 18.30 uur begint.”

Seizoenkaart
“Bij de Supportersbalie krijgen we nu al e-mails en vragen van mensen die plaatswijzigingen, opzeggingen of ruilwensen hebben met betrekking tot de seizoenkaart. Wij verzoeken onze seizoenkaarthouders nog even te wachten met het doorgeven van veranderingen totdat de mailing hierover binnen is. Deze mag in de maand april per post tegemoet worden gezien. Het heeft op dit moment nog geen zin ons hierover te benaderen omdat we de gegevens nog niet kunnen doorvoeren in het systeem. Wij vragen dus nog even om geduld.

Uiteraard is het doorgeven van adreswijzigingen met betrekking tot de mailing wel van groot belang in verband met een correcte verzending per post.” “Tot volgende week.”

Laatste nieuws