Jong FC Groningen verslaat ADO Den Haag.

Maandag 12 december 2011 om 19:42

Jong FC Groningen heeft maandagavond op het kunstgrasveld van vv Actief met 4-2 gewonnen van Jong ADO Den Haag. Voor de Beloften scoorden Bacuna(2x), Ben Moussa en Keurntjes.

De ploeg van trainer Dick Lukkien begon voortvarend aan de wedstrijd en schepte zich tal van mogelijkheden. Halverwege de eerste helft resulteerde dit in het openingsdoelpunt van Leandro Bacuna, die als diepste spits speelde. Een stief kwartiertje later verdubbelde Hilal Ben Moussa de Groningse voorsprong.
Weinig aan de hand
Er leek daarna weinig aan de hand en FC Groningen kreeg kansen op een nog grotere voorsprong. Vijf minuten voor rust maakte Nick Bakker echter opzichtig hands in het strafschopgebied en kreeg ADO Den Haag terecht een strafschop, die werd benut door Jaap van Duijn, 2-1.
Na rust bleef Jong FC Groningen de bovenliggende partij en liep de thuisploeg verdiend uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong via een tweede treffer van Bacuna en een vrije trap van aanvoerder Tim Keurntjes. Vijf minuten voor tijd zette Diego Liefden de eindstand op het scorebord in Eelde.
Jong FC Groningen – Jong ADO Den Haag (2-1)
Scoreverloop:
21. Bacuna 1-0; 34. Ben Moussa 2-0; 39. Van Duijn 2-1 (pen.); 71. Bacuna 3-1; 78. Keurntjes 4-1; Liefden 4-2.