Jong FC Groningen vecht zich in extra tijd naar gelijkspel.

Maandag 07 maart 2016 om 21:29

Jong FC Groningen heeft maandagavond op eigen veld met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong AZ. De ploeg van trainer Alfons Arts kwam in de beginfase van de tweede helft op achterstand en kwam in de extra tijd op gelijke hoogte. Gijs Jasper was de maker van deze late gelijkmaker. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg is Jong FC Groningen nog altijd koploper in de Beloftencompetitie.

In de eerste helft had de uitploeg een overwicht en was de enige schotkans ook voor de Alkmaarders. Achille Vaarnold zorgde voor het enige doelgevaar in het eerste bedrijf. Beide ploegen kregen één gele kaart: rechtsback Jim de Leeuw van Groningen al in de beginfase en halverwege de eerste helft aanvoerder Pantelis Hatzidiakos van de gasten.
In de tweede helft kreeg Jeremy Helmer een gele kaart bij AZ. Twee minuten later was hij ook de maker van de 0-1, nadat Helmer profiteerde van een fout van Keziah Veendorp in de defensie van Groningen. Albert Rusnak ging op de bon in het eerste kwartier na rust en werd na een uur spelen afgelost door Ajdin Hrustic.
Halverwege de tweede helft had Hrustic op aangeven van Pier Veldman de beste kans op de gelijkmaker. In de slotfase ging Groningen extra risico nemen en dook verdediger Kasper Larsen op in de aanval van de thuisploeg. AZ kreeg in de tegenaanval nog een tweetal grote kansen, maar in beide gevallen gingen de Alkmaarders voor eigen succes in plaats van de bal breed te leggen.
De slotfase was zeer hectisch te noemen. Gijs Jasper scoorde bij het ingaan van de extra tijd de gelijkmaker. Zijn negende van het seizoen. In de zesde van zeven minuten blessuretijd werd het totaal aantal kaarten nog verdubbeld. Allereerst kreeg Helmer zijn tweede gele kaart van de wedstrijd toen hij Hrustic vloerde. Vervolgens gingen de beide nummers 6, De Vos en Ortiz, nog op de bon bij een opstootje.
In de 1-1 stand kwam geen verandering meer. Door het behaalde punt blijft Jong FC Groningen aan kop in de Beloftencompetitie. Ook in de stand om de instroom in de voetbalpiramide staat FC Groningen na zestiende speelronde nog steeds virtueel in de Jupiler League. Jong Vitesse heeft echter nog een wedstrijd minder gespeeld en heeft de minste verliespunten in de competitie.
Stand aan kop per 7 maart: 1. FC Groningen 15-27, 2. FC Utrecht 15-27, 3. Vitesse 14-25, 4. AZ 14-24, 5. Sparta Rotterdam 15-24, 6. FC Twente 14-23.