string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC Groningen start zondag ook met training.

Vrijdag 26 juni 2015 om 10:19

Net als het eerste elftal van FC Groningen begint Jong FC Groningen zondagmiddag om 15.00 uur aan het nieuwe voetbalseizoen. Trainer Alfons Arts begint met een groep van twintig spelers op Sportpark de Koepel in Haren. Desevio Payne sluit een week later aan. Vrijdagochtend tekenden nieuwelingen Joël Amakodo en Robbert de Vos hun amateurovereenkomst.

Joël Amakodo is een 20-jarige verdediger die op 20 maart 1995 werd geboren in Groningen en zijn gehele jeugd speelde voor Achilles 1894 in Assen, eerst als spits maar vanaf de D-pupillen als middenvelder en later als verdediger. De eerstejaars student Rechtsgeleerdheid aan de Rijksuniversiteit Groningen speelt vooral centraal in de verdediging en speelde afgelopen seizoen ook geregeld als controlerende middenvelder.
Robbert de Vos is een 19-jarige middenvelder. Hij werd op 26 mei 1996 geboren in Spijkenisse en doorliep vanaf zijn vijfde de jeugdopleiding van zijn de plaatselijke voetbalvereniging tot en met de tweedejaars D-pupillen. In de zomer van 2009 maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Afgelopen seizoen speelde hij in de A1 van de Rotterdamse club. Hij speelde in totaal drie jeugdinterlands voor Oranje, waarvan één in Oranje onder-18.
Selectie Jong FC Groningen 2015/2016
Doel: Stefan van der Lei, Jeroen Gies.
Verdediging: Joël Amakodo (afkomstig van: Achilles 1894), Roland Baas (A1), Nick Bakker (1e), Glenn Bijl, Daro Faraj (A1), Jim de Leeuw (A1), Desevio Payne, Keziah Veendorp (A1).
Middenveld: Juninho Bacuna (A1), Henk Bos (FC Emmen), Willem Gootjes (A1), Ajdin Hrustic (A1), Niels Stenekes (A1), Robbert de Vos (Feyenoord A1).
Aanval: Hristijan Denkovski, Oussama Idrissi (Feyenoord A1), Gijs Jasper (A1), Kasper Oldenburger (A1), Pier Veldman (A1).
Staf: Alfons Arts (trainer), Henk Vegter (teammanager), Jack Jans (teammanager), Johan van der Ploeg (verzorger).
Oefenprogramma voorbereiding
Op vrijdagavond 3 juli speelt Jong FC Groningen een oefenwedstrijd bij vv Emmen. Het duel op De Meerdijk begint om 14.30 uur. Op zaterdag 18 juli wordt er gespeeld tegen Jong SC Cambuur en een dag later is de ploeg van trainer Arts te gast in Duitsland, bij Oberligaclub RWE Rheine. Op zaterdag 25 juli wordt er bij HHC Hardenberg gespeeld. Twee dagen later is Jong SC Heerenveen de tegenstander. Op zaterdag 1 augustus is een ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten te gast.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’