string(9) "claudebot"

Jong FC Groningen start poulefase met uitwedstrijd.

Maandag 18 augustus 2014 om 15:52

Ook voor Jong FC Groningen begint het seizoen 2014/2015. De ploeg van scheidend trainer/coach Paul Raveneau treedt vanavond aan tegen Jong N.E.C./FC Oss. Het competitieduel wordt gespeeld op sportcomplex De Eendracht in Nijmegen en begint om 18.30 uur.

Het aanvangstijdstip van de wedstrijden van de Beloftenteams en de maandag als vaste speelavond zijn zo’n beetje het enige wat al enkele jaren hetzelfde is. De opzet van de Beloften-competitie is dit seizoen namelijk al weer gewijzigd. Vorig jaar kwam de competitie-indeling met een A- en B-divisie pas laat van de grond doordat enkele Beloftenteams werden toegevoegd aan de Jupiler League. “Wij hebben daar toen begrip en respect voor gehad, maar wel bij de KNVB aangegeven dat het wat ons betreft dit jaar anders zou moeten worden”, vertelt Raveneau.
Verbazing
Niet alleen tot zijn verbazing is er nu een opzet uit de Zeister bus gerold, waar Raveneau zijn kanttekeningen bij plaatst. “Er zijn nu zogenaamde voorcompetities waarbij de nummers 1 en 2 van de diverse poules, die bestaan uit vijf of zes ploegen, zich plaatsen voor een competitie met acht ploegen, die vanaf eind november in een volledige competitie gaan strijden om de plaatsen 1 tot en met 8. Persoonlijk vind ik deze opzet heel teleurstellend. Ik begrijp dat mensen deze constructie onlogisch vinden, de structuur ontbreekt.”
Raveneau geeft aan dat er op tijd is gewezen naar de indeling van de Beloften. “Met veel andere clubs hebben wij met de KNVB meegedacht en opties aangedragen voor een goede competitie-opzet. Deze oplossing vind ik echter onbegrijpelijk. Tot en met eind november spelen wij in meer dan drieënhalve maand tijd slechts acht officiële wedstrijden. Volgens mij is het belangrijk voor de ontwikkeling van jonge spelers dat er één volwaardige competitie met veel wedstrijden wordt gespeeld.”
Sportief doel
De ploeg van Raveneau startte vorige week met een vrije speelronde en oefende toen in Leeuwarden tegen NAC Breda, dat in één van de andere poules eveneens was vrijgesteld van competitieverplichtingen. De tegenstander van vanavond, Jong N.E.C./FC Oss, begon poule 2 met een 3-1 uitzege op Jong sc Heerenveen. “Het is in de huidige opzet moeilijk om concreet een sportief doel te benoemen voor dit seizoen. In de eerste fase moeten we er voor proberen te zorgen bij de eerste twee ploegen te eindigen om ons daarmee te kwalificeren voor de competitie met de acht beste ploegen uit de voorrondes.”
Raveneau zocht en vond een uitdaging in de nieuwe opzet. “Omdat het een kleine poule is en er maar een paar wedstrijden zijn, mag je nergens wat laten liggen om te voorkomen dat je niet bij de eerste twee ploegen finisht. Uitglijders kun je nauwelijks herstellen. We moeten dus meteen volle bak. We mogen vanavond beginnen. Het is mooi dat de bal weer rolt.”

Gerelateerd nieuws.

6 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’