Jong FC Groningen start met uitduel bij Achilles '29

23 augustus 2018

Komende zaterdag, 25 augustus, start de Derde Divisie Zaterdag voor FC Groningen onder-23 met een uitwedstrijd tegen Achilles '29. Het duel op Sportpark De Heikant begint om 18.00 uur. Trainer Alfons Arts is al negen weken in training met zijn spelersgroep.

De groep van FC Groningen onder-23 stond maandag 25 juni voor het eerst op het trainingsveld, een dag nadat de eerste selectie was begonnen met de voorbereiding. Alfons Arts: “Een hele bewuste keuze omdat we te maken hadden met een relatief jonge groep en we de opbouw zeer gestaag wilden doen. Dat is ons afgelopen seizoen goed bevallen en ook nu hebben we een prima voorbereiding gedraaid.”

De fitheid van de selectie is dan ook optimaal. “Behalve wat voetbalblessures door duels in de trainingen en wedstrijden, hebben we geen noemenswaardige blessures gehad,” concludeert Arts. “Natuurlijk waren er het en der klachten door de gewenning aan de belasting. Maar na twee maanden voorbereiding hebben we iedereen beschikbaar. Alleen Mees Gootjes komt nog terug van een enkelblessure, die hij opliep in het oefenduel met HHC.”

Prima staande
Arts had in zijn voorbereiding gekozen voor ‘pittige tegenstanders’. “We hebben bewust geoefend tegen ploegen van een vergelijkbaar of hoger niveau. De tweedejaars hadden al wat minuten gemaakt in de eerste oefenwedstrijden van het eerste elftal. En iedereen heeft speelminuten gehad in ons allereerste mini-toernooi in Duitsland. We hebben het prima gedaan tegen HHC en Kozakken Boys. Tegen Cambuur was het vervolgens wat minder. Maar met onze Beloften tegen de reserves van Heerenveen hielden we ons weer prima staande.”

Enkele weken terug meldde Gerald Postma zich weer bij Jong FC Groningen, terwijl Michael Breij definitief aansluit bij de eerste selectie. “Afgelopen week hebben de vijf jongens van onder-19 te horen gekregen dat ze dit seizoen bij onder-23 blijven meetrainen. Het gaat om Tapmahoe Sopacua, Luka Prljic, Daniël van Kaam, Mees Gootjes en Rano Burger. Per zaterdag bekijken we of ze bij de selectie van onder-23 of onder-19 meegaan voor de wedstrijden. Dat geldt ook weer voor de Beloften-spelers uit de eerste selectie, die bij onder-23 minuten zullen maken.”

Om de punten
Tegenstander Achilles 1929 heeft in de afgelopen week alweer 210 officiële bekerminuten in de benen. Na een winst na verlenging op Zaanlandia werd woensdagavond thuis met liefst 6-1 verloren van Harkemase Boys, dat dus het hoofdtoernooi bereikte. “We hebben ze in beide wedstrijden bekeken en er staat een grotendeels nieuwe selectie na de degradatie. Het is een club die veel heeft meegemaakt de laatste jaren en de draad weer zal willen oppakken. Aan de andere kant zijn wijzelf in deze fase voetballend ook nog zoekende. Vanaf zaterdag gaat het bij ons opleidingsteam ook weer om de punten. We gaan zien of alles wat we ‘betraind’ hebben er ook uitkomt in deze eerste officiële wedstrijd.”

Programma opleiding 24/25 augustus
FC Groningen o.17 - Ajax o.16 (beker, vr 24/8, 17.00 uur)
FC Den Bosch o.13 - FC Groningen o.13 (beker, za 25/8, 12.15 uur)
FC Groningen o.19 - Go Ahead Eagles (beker, za 25/8, 15.00 uur)
Achilles '29 - FC Groningen o.23 (za 25/8, 18.00 uur)

Laatste nieuws