Jong FC Groningen speelt zaterdagmiddag tegen koploper

23 november 2018

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag 24 november op Sportpark Corpus den Hoorn de thuiswedstrijd tegen koploper Noordwijk. Afgelopen donderdag hebben de spelers van de Beloften hun nieuwe kleedkamer in het TopsportZorgCentrum in gebruik genomen en van daaruit zullen we zaterdag ook de gang naar het veld gaan maken. De wedstrijd begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

Trainer Alfons Arts had net als zijn collega Danny Buijs van het eerste elftal te maken met een handvol afwezige internationals in de afgelopen periode. “Ze zijn allemaal ruimschoots aan speelminuten toegekomen en ik heb van de diverse bondscoaches positieve feedback gekregen. Belangrijk is ook dat ze allemaal een positieve ervaring hebben meegemaakt en bovendien fit en inzetbaar zijn teruggekomen. Dat moet vervolgens weer in ons voordeel gaan uitwerken.”

Afgelopen week hebben andere spelers van de onder-23 en onder-19 weer een rol bij de eerste selectie kunnen spelen. “Het is in een dergelijke week altijd even passen en meten en kijken. Het is voor die jonge jongens weer een prima ervaring. Eén training of een dagdeel bij de eerste selectie is wel vaak gelijk met de inspanning van een wedstrijd. Dus het is goed communiceren en alles goed wegzetten. De staf houdt de waardes allemaal goed in de gaten. Donderdag was er voor iedereen een individueel programma op maat en vandaag (vrijdag – red.) hebben we de laatste groepstraining gehad.”

Koploper Noordwijk pakte afgelopen zaterdag de eerste periode in de Derde Divisie Zaterdag. “Het is voetballend en fysiek een prima ploeg. Knap voor een promovendus, al heb ik begrepen dat er ook wel flink op geïnvesteerd is. Ze kunnen opportunistisch spelen en ook heel aanvallend. In de wedstrijden tegen de betere ploegen, hebben ze het goed gedaan dus het wordt voor ons ploegje weer een mooie uitdaging. Ook hebben we de gelegenheid om revanche te nemen op onze eigen nederlaag van afgelopen weekend, bij FC Lisse.”

Programma opleiding zaterdag 24 november
Go Ahead Eagles – FC Groningen onder-13 (11.00 uur)
Fortuna Sittard – FC Groningen onder-12 (12.30 uur)
d’Olde Veste ’54 – FC Groningen onder-15 (12.30 uur)
FC Groningen onder-17 – Sparta Rotterdam (12.30 uur)
AZ – FC Groningen onder-19 (15.00 uur)
FC Groningen onder-23 – Noordwijk (15.00 uur)

Laatste nieuws