string(9) "claudebot"

Jong FC Groningen snoept koploper Jong AZ punten af.

Maandag 28 september 2015 om 22:06

Maandagavond op Sportpark ’t Lood in Alkmaar heeft Jong FC Groningen met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jong AZ. Pier Veldman opende in het slotkwartier de score. In de slotfase maakte de thuisploeg gelijk. AZ blijft koploper en Groningen vierde op de ranglijst van de Beloftencompetitie.

In Alkmaar trad Jong FC Groningen aan met de eigen selectie aangevuld met slechts één spelers van de eerste selectie: Desevio Payne. Henk Bos was de enige dispensatiespeler die bij de thuisploeg op het wedstrijdformulier stond.
Trainer Alfons Arts had met zijn ploeg de afgelopen twee competitieduels, tegen Almere en Utrecht, verloren en AZ was in de eerste drie wedstrijden nog zonder puntverlies. In Alkmaar was Jong Groningen dichtbij een sensatie. “Ik heb de groep na de wedstrijd een groot compliment gegeven,” aldus Arts. “Op basis van de energie, strijd en het enthousiasme waarmee ze gespeeld hebben.”
Domper
Een kwartier voor tijd kwam Groningen op voorsprong na een aanval over rechts. “Het was weer een prachtige aanval over rechts met Glenn Bijl en Kasper Oldenburger, die mooi werd afgerond door Pier Veldman. Natuurlijk is het hartstikke zuur dat we in de extra tijd alsnog de gelijkmaker om de oren krijgen. Want de ploeg heeft hard gevochten en we waren zo dichtbij een overwinning.”
“Maar een gelijkspel was een terechte uitslag. Ze hebben het prima gedaan en compact gespeeld. Een ploeg met Ortiz, Luckassen en Jahanbakhsh met dus veel ervaring in de Eredivisie tegen onze jongens die veelal hun debuut nog moeten maken. In balbezit waren we nog wel vaak te slordig en kozen we vaak te snel voor de lange bal. Daarin moeten we slimmer worden en dan kunnen we dit seizoen nog heel ver gaan komen.”
Komende maandag komt Jong Sparta Rotterdam op bezoek op Sportpark Corpus den Hoorn. Aanvang is dan 18.30 uur. “Vanavond hebben we een basis gelegd waarmee we zeker verder kunnen dit seizoen. Er zit muziek in deze ploeg.”
Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Bijl, Payne, Veendorp, Baas; De Vos, Veldman, Bos; Oldenburger, Jasper, Idrissi (88’ Jim de Leeuw).
Rest bank: Gies, Amakodo, Stenekes.
Scores: 77’ Veldman 0-1; 91’ Helmer 1-1

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus