string(9) "claudebot"

Jong FC Groningen op zoek naar revanche bij Vitesse.

Donderdag 14 november 2013 om 13:11

Jong FC Groningen treedt donderdagavond om 18.30 uur aan tegen Jong Vitesse. De competitiewedstrijd, die vorige week vanwege hevige regenval was afgelast, wordt gespeeld op het nieuwe complex van de Arnhemmers in Papendal. In de ploeg van trainer Paul Raveneau zullen drie spelers uit de eerste selectie hun opwachting maken.

Jong FC Groningen bekleedt in de Beloftencompetitie Divisie A momenteel de derde plaats. De ploeg van Raveneau heeft met 15 punten uit zeven wedstrijden echter de minste verliespunten in de competitie en momenteel vijf punten meer dan de tegenstander van vanavond. Het duel met Jong Vitesse is de tweede inhaalwedstrijd van deze week. Afgelopen maandag werd thuis tegen Jong ADO Den Haag een 2-0 voorsprong in de slotfase verspeeld. Het werd uiteindelijk 2-2.
Teleurstelling
Trainer Paul Raveneau is dan ook blij dat hij vanavond al weer met zijn team aan de bak kan. “Het resultaat tegen ADO Den Haag was een teleurstelling. Het zorgde echter wel voor een belangrijk leermoment; het gaf ons de volgende dag de mogelijkheid uitgebreid met elkaar in contact te staan. We hebben de wedstrijd met elkaar ‘herbeleefd’ en goed met elkaar kunnen evalueren. Dan is het heerlijk om drie dagen later alweer met elkaar aan de slag te kunnen tegen een goede tegenstander.”
Texeira
In de ploeg van Raveneau is opnieuw een plaats ingeruimd voor David Texeira. De Uruguayaanse spits maakte afgelopen maandag na een lange blessure zijn rentree op het veld in wedstrijdverband. De Zuid-Amerikaan maakte één helft vol. “Hij is daar goed uitgekomen, dus dat is positief”, weet Raveneau. “Afhankelijk van hoe het loopt, zullen we zien hoe lang David dit keer in actie kan komen.”
In Arnhem maken ook de centrale verdedigers Timo Letschert en William Ekong – net als afgelopen maandag – weer onderdeel uit van de wedstrijdselectie van Jong FC Groningen, die voor het duel met Vitesse wordt aangevuld met enkele jeugdspelers.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus