string(9) "claudebot"

Jong FC Groningen nog altijd koploper na 0-0 in Utrecht.

Maandag 22 februari 2016 om 22:45

Maandagavond heeft Jong FC Groningen op Sportpark Zoudenbalch in Utrecht met 0-0 gelijkgespeeld tegen Jong FC Utrecht. Door het 26ste punt in veertien duels is Jong Groningen nog altijd lijstaanvoerder in de Beloftencompetitie.

In Utrecht speelde Jong FC Groningen voor het eerst in een competitiewedstrijd met Nick Bakker in de basis en ontbraken vaste krachten Desevio Payne, Juninho Bacuna en Oussama Idrissi door hun optreden in het eerste elftal op zaterdagavond. “We wisten dat het een mooie uitdaging zou worden voor ons eigen ploegie,” aldus trainer Alfons Arts. “Voor de winterstop vond ik Utrecht de beste ploeg. We hadden ons goed voorbereid en zijn er met verve in geslaagd. Met het 0-0 eindresultaat mogen tevreden zijn, zeker als je ziet met wat voor ploeg Utrecht op het veld stond.”
In de beginfase van de wedstrijd had Groningen nog wel wat moeite om druk op de tegenstander te krijgen. “Maar naarmate de eerste helft vorderde, kregen we meer grip. In balbezit was het nog wel wat te slordig en hanteerden we te vaak de lange bal. Utrecht werd tweemaal gevaarlijk, maar scoorde niet en zo gingen we met 0-0 de rust in.”
In de pauze zette Arts de ploeg neer voor de tweede helft en het plan kwam er volledig naar wens uit. “We bleven rustiger aan de bal, stonden sneller ‘in de organisatie’, sloegen linies over en legden de verdedigende keuzes bij Utrecht neer. We kregen bovendien de beste kans met een bal op de paal van Kasper Oldenburger. Af en toe was Utrecht dreigend, maar door onze flair, enthousiasme en energie hebben we een echte teamprestatie neergezet.”
Jong Groningen blijft bovenaan de ranglijst met nog zes duels voor de boeg. “We staan nog altijd aan kop. De thuiswedstrijd tegen AZ en de uitwedstrijd tegen Sparta worden in maart cruciaal voor de kansen om minimaal de Tweede Divisie te bereiken. Maar eerst gaan we komende maandag nog een oefenwedstrijd spelen tegen Jong Sparta.”
Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Jim de Leeuw, Veendorp, Bakker, Baas; Stenekes, Hrustic, De Vos; Oldenburger, Jasper, Veldman.
Bank: Gies, Nieboer, Ridderstap, Ploem, Kökcü.

Virtuele Belofteninstroom per 22 februari
Jupiler League: FC Groningen 9,25
Tweede Divisie: FC Utrecht 9,25; AZ 8,75; Sparta Rotterdam 8,00; FC Twente 8,00
Topklasse: Vitesse 7,75; Almere City FC 4,00; FC Volendam 4,00; Brabant United 3,25; De Graafschap 2,75; Achilles 1929 1,00.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus