Jong FC Groningen neemt leiding weer over na winst op Almere.

Dinsdag 16 februari 2016 om 20:59

Dinsdagavond heeft Jong FC Groningen met 3-2 gewonnen van Jong Almere City FC. Door de achtste zege van het seizoen heeft de ploeg van trainer Alfons Arts de koppositie in de Beloftendivisie weer overgenomen van Sparta. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan.

Op Corpus den Hoorn kreeg Pier Veldman in de eerste helft de grootste kans om de score te openen, maar stuitte hij op doelman Grim van de Flevolanders. Ook Kasper Oldenburger (volley) namens de thuisclub en oud-FC’ers Norair Mamedov (vrije trap) kregen voor de pauze kansen om de score te openen.
Na drie minuten in de tweede helft scoorde Javier Vet de openingstreffer: 0-1. Vijf minuten later kreeg Jarchinio Antonia de kans op de gelijkmaker, maar schoot hij tegen de paal. Na een uur spelen werd het toch 1-1 toen een inzet van Juninho Bacuna van tien meter buiten de zestien pardoes door het drukke strafschopgebied bij de rechterpaal binnen het doel stuitte.
Tien minuten later kwam de thuisclub op voorsprong. Antonia kreeg de bal van rechts in tweemaal voor het doel en daar had Kasper Oldenburger op zijn beurt ook twee keer nodig om de bal in het doel te poeieren: 2-1. Drie minuten voor tijd was het Oldenburger die na een prachtige combinatie Pier Veldman in de gelegenheid stelde om 3-1 te scoren.
In de extra tijd werd het toch nog even spannend toen Silvester van der Water de aansluitingstreffer (3-2) binnen prikte. In de score kwam echter geen verandering meer en zo kon de ploeg de achtste seizoenszege bijschrijven. Daardoor is FC Groningen nu koploper in de Beloftendivisie en ook weer virtueel deelnemer aan de Jupiler League van 2016/2017. Nog zeven competitiewedstrijden te gaan.
Van der Lei; Veendorp, Larsen, Baas, Jim de Leeuw; Bacuna, Hrustic (66’ Stenekes), De Vos; Antonia (90’ Kökcü), Veldman, Oldenburger.
Rest bank: Gies, Ploem, Bakker, Ridderstap.
Scores: 48’ Vet 0-1, 60’ Bacuna 1-1, 70’ Oldenburger 2-1, 87’ Veldman 3-1, 92’ Van der Water 3-2.