string(9) "claudebot"

‘Jong FC Groningen naar de Jupiler League…?’.

Dinsdag 08 december 2015 om 14:27

In de 558ste nieuwsbrief namens directie en management van FC Groningen blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op het uitduel met Roda JC in Kerkrade, kijkt hij vooruit naar de twee thuiswedstrijden van deze week en kondigt hij de perspresentatie van Alexander Sørloth aan.

“Iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt, had er afgelopen zondagavond behoorlijk de pee in. Weliswaar bleven we voor de zevende wedstrijd op rij ongeslagen in de Eredivisie, maar de wijze waarop de 0-0 tegen Roda JC tot stand kwam, deed pijn aan de ogen. Daarom was het chagrijn – naast dat van onze supporters – ook bij spelers en staf na afloop in Kerkrade groot. Iedereen realiseerde zich dat we een belabberde voorstelling hadden afgeleverd en dan is het punt dat we aan het duel overhielden slechts een heel klein doekje voor het bloeden.”
Ontevreden
“Het is goed te constateren dat we allemaal ontevreden waren met onze prestatie. Dit betekent namelijk dat we ondanks de goede resultaten kritisch zijn op ons spel. Trainer Erwin van de Looi heeft zowel voor als na de wedstrijd aangegeven dat er hard gewerkt wordt aan de verbetering van ons voetbal. En dat we dit ook nodig achten. De trainingen zijn gericht op aanvallend spel en dus het creëren van kansen en het maken van doelpunten. Vooralsnog zit er echter nog te vaak een te groot verschil tussen de vooraf uitgesproken intenties en de uiteindelijke uitvoering. We hebben er echter vertrouwen in dat de trainingsuren en -arbeid uiteindelijk zullen lonen.”
“Achteraf bleek de voorwedstrijd in het Parkstad Limburg Stadion tussen het door FC Groningen geadopteerde Kids United en Roda JC G-Stars het hoogtepunt van de middag. Beide teams hebben in ieder geval een prachtig weekeinde beleefd in Kerkrade en voor hen was het duel tussen de beide eerste elftallen bijzaak. Bij het zien van zoveel puur plezier zijn andere teleurstellende zaken makkelijker te relativeren, waarbij we overigens niet voorbij gaan aan de zorg die we hebben met betrekking tot het door ons geboden voetbal.”
Twee thuiswedstrijden
“Deze week spelen we binnen vier dagen twee thuiswedstrijden en hebben we voor eigen publiek de mogelijkheid te laten zien dat we veel en veel beter kunnen, dan afgelopen zondag. Donderdagavond staat de laatste groepswedstrijd in de UEFA Europa League op het programma. SC Braga, dat zich reeds heeft weten te kwalificeren voor de volgende ronde van het toernooi, is de tegenstander. Vanaf 19.00 uur gaan we in Euroborg op jacht naar een goede afsluiting van onze Europese campagne. Wij willen graag iets toevoegen aan het ene punt dat we tot nu toe hebben weten te veroveren in groep F en het Europese strijdtoneel eervol verlaten.”
Ongeslagen status
“Zondagmiddag willen we onze ongeslagen status in Euroborg versterken. Om 14.30 uur staat kampioenskandidaat Feyenoord als tegenstander aan de aftrap. Gisteren (maandag – red.) verscheen er op Twitter een aardige staat vanuit België. Club Brugge heeft dit seizoen in het eigen Jan Breydelstadion tot nu toe de volle honderd procent score, net als de topclubs Bayern München en Barcelona.”
“In de Europese top-10 staat FC Groningen met een percentage van 90,5 procent gelijk met gerenommeerde clubs als Borussia Dortmund, Napoli en Paris Saint Germain. Feyenoord doet het met 22 punten uit acht thuisduels en een percentage van 91,7 in de Rotterdamse Kuip nog net even beter. Maar PSV en Ajax – respectievelijk 88,8 en 85,7 procent – blijven we tot nu toe nog voor. Ons voetbal mag dan wellicht nog lang niet alles zijn; het kon minder, zeggen we dan in Groningen…”
Voetbalpiramide
“Dit geldt ook voor de prestaties van ons Beloftenteam. De ploeg van trainer Alfons Arts versloeg gisteravond (maandag – red.) op Sportpark Corpus den Hoorn Jong Vitesse met maar liefst 5-1. Zoals wellicht bekend, hebben wij Jong FC Groningen ingeschreven voor de voetbalpiramide en halverwege het seizoen staan wij met de ploeg op een positie om vanaf het seizoen 2016/2017 in te stromen in de nieuw op te zetten 2e Divisie.”
“Op dit moment heeft Jong Sparta de beste papieren om als hoogst geklasseerde team in te stromen, maar mocht het eerste elftal van de Rotterdamse club dit seizoen niet promoveren naar de Eredivisie, dan is er gezien de goede prestaties van onze ploeg een gerede kans dat Jong FC Groningen volgend seizoen zal uitkomen in Jupiler League…”
Perspresentatie
“Begin november maakten wij bekend dat we Alexander Sørloth hebben gecontracteerd. De afgelopen zaterdag 20 jaar geworden Noorse spits tekent volgende week dinsdag, 15 december, een overeenkomst voor 4,5 jaar in Euroborg. Sørloth sluit per 1 januari 2016 aan bij de selectie van trainer Erwin van de Looi. Sørloth speelde dit kalenderjaar voor de Noorse club FK Bodø/Glimt, dat de aanvaller huurde van landskampioen Rosenborg BK.”
“Het programma van zowel FC Groningen als Sørloth bood tot nu toe geen ruimte voor de perspresentatie. Een geschikte datum is nu wel gevonden. De perspresentatie wordt volgende week dinsdag om 16.00 uur gehouden op een bijzondere locatie, namelijk bij sponsorrelatie Bebeka aan de Ubbo Emmiussingel in de stad. Uiteraard zullen we volgende week via onze communicatiekanalen toelichten waarom we voor deze locatie hebben gekozen – in tegenstelling tot wat gebruikelijk is in onze eigen Euroborg – en volop aandacht schenken aan de komst van Sørloth.”

“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Strijd op het Shuffleboard

2 dagen geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’

4 dagen geleden

Tips van Hidde Jurjus