Jong FC Groningen met sterke tweede helft langs Sparta.

Maandag 05 oktober 2015 om 21:14

Maandagavond heeft Jong FC Groningen de topper in de Beloftencompetitie met 2-1 gewonnen van Sparta Rotterdam. Bij rust was de stand nog 0-0. Gijs Jasper (strafschop) en Oussama Idrissi scoorden namens de thuisclub. Roland Bergkamp bepaalde de eindstand op 2-1. Na de zege staat Groningen nog altijd vierde op de ranglijst, nu op drie punten van koploper Jong Almere City.

In de eerste helft ging de strijd tussen beide ploegen gelijk op. Groningen kreeg een paar kansjes, zoals Keziah Veendorp bij een cornersituatie in de achtste minuut. Zes minuten voor rust kwam er een voorzet van Glenn Bijl van de rechterkant en kwam Oussama Idrissi net een teenlengte te kort om de openingstreffer te kunnen maken. De inzet van de buitenspeler ging dan ook net voorlangs.
FC Groningen kwam in de tweede helft met dezelfde elf spelers maar een flink stuk scherper en energieker uit de kleedkamer. De eerste kans van de tweede helft was voor Gijs Jasper. Het duel werd ook wat feller. Na de ene gele kaart in de eerste helft voor Sparta, werd er aan beide ploegen één gegeven in het eerste kwartier na rust.
De druk van de thuisploeg nam meer en meer toe en resulteerde in diverse kansen. Na twintig minuten schoot Juninho Bacuna en kreeg Idrissi een kans in de rebound. Tien minuten later kreeg Bacuna een kopkans, die onschadelijk werd gemaakt door doelman Bryan Janssen. In de 79ste minuut werd de ban gebroken. Een verdediger van Sparta maakte hands binnen de zestien en met dat buitenkansje wist Jasper wel raad. Hij benutte de strafschop: 1-0.
De wedstrijd was toen ontbrand. Twee minuten later werd Idrissi de diepte ingestuurd door Lorenzo Burnet en belandde de inzet van Idrissi via het lichaam van een Spartaan met een grote boog over doelman Janssen: 2-0. Daarmee was de wedstrijd nog niet gespeeld. Want een minuut later maakte Roland Bergkamp uit een afstandsschot de 2-1. De resterende tien minuten kwam Groningen schadevrij door.
En dus mocht FC Groningen voor de derde keer drie punten bijschrijven. De ploeg van trainer Alfons Arts staat met 10 punten uit zes wedstrijden op de vierde plek van de ranglijst. Koploper is Jong Almere City FC dat drie punten meer heeft verzameld. Dinsdagmiddag 13 oktober oefent Jong FC Groningen thuis tegen PEC Zwolle. Aanvang 14.00 uur op Corpus. Zes dagen later volgt de competitiewedstrijd in en tegen FC Volendam, dat momenteel achtste staat van de elf ploegen in de Beloftencompetitie.
Van der Vlag; Bijl, Payne, Veendorp, Burnet; Hiariej, Drost, Bacuna; Antonia, Jasper (89’ Veldman), Idrissi (92’ Oldenburger).
Rest bank: Van der Lei, De Vos, Bos, Amakodo, Jim de Leeuw
Scheidsrechter: Bronsvoort
Scores: 79’ Jasper (strafschop) 1-0, 81’ Idrissi 2-0, 82’ Bergkamp 2-1.