Jong FC Groningen met hakken over de sloot tegen Achilles 1929.

Maandag 25 april 2016 om 21:02

Maandagavond heeft Jong FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn met 2-1 gewonnen van Jong Achilles 1929. Gijs Jasper scoorde voor en na rust de 1-0 en 2-0. In de slotfase bepaalde Sem Witteveen de eindstand op 2-1.

Jong FC Groningen speelde in de wetenschap er gewonnen moest worden van de hekkensluiter om de kansen op het bereiken van de Tweede Divisie in eigen hand te houden. Vanuit de eerste selectie speelden Desevio Payne, Abel Tamata en Bryan Linssen mee.
Na ruim een kwartier spelen opende FC Groningen de score. Uit een voorzet van rechts gaf Henk Bos een assist op spits Gijs Jasper, die van dichtbij zijn tiende treffer van het seizoen binnen kopte: 1-0. Voor de pauze had Groningen een groot overwicht en schoot Henk Bos nog eens op de paal. De gasten uit Groesbeek waren nog dichtbij de gelijkmaker uit een scrimmage.
Na de pauze wist Groningen niet echt veel meer te creëren. De wedstrijd leek te worden beslist door een treffer van Gijs Jasper die een rebound binnen schoof (2-0) na een actie van Bryan Linssen binnen het zestienmetergebied. In de slotfase van de wedstrijd was het echter Sem Witteveen die de spanning nog terug bracht in de wedstrijd: 2-1.
In de slotminuut zette Achilles 1929 nog eens vol aan en claimden de gasten nog een handbal van invaller Jim de Leeuw. De thuisploeg speelde de resterende minuten extra tijd echter professioneel uit en schreven op die manier drie dure punten bij. Komende week zal het resultaat in Euroborg tegen Brabant United uitsluitsel geven over de opdracht die op de laatste speeldag nodig is in de laatste uitwedstrijd bij Jong Vitesse, om deelname aan de Tweede Divisie veilig te stellen.
Van der Lei; Payne, Veendorp (73’ De Leeuw), Baas, Tamata; De Vos (62’ Veldman), Bos, Hrustic; Oldenburger, Jasper, Linssen.
Rest bank: Gies, Bakker, Amakodo, Stenekes.
Scores: 16’ Jasper (Bos) 1-0; 79’ Jasper (rebound) 2-0, 89’ Witteveen 2-1.