string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC Groningen lijdt vijfde seizoensnederlaag bij Sparta.

Woensdag 16 maart 2016 om 00:09

Maandagavond is Jong FC Groningen er in Rotterdam niet in geslaagd de koppositie in de Beloftencompetitie met succes te verdedigen. Na een 0-0 ruststand ging de ploeg in de tweede helft met 3-0 onderuit en moest het de koppositie afstaan aan Jong AZ.

Na het zwaarbevochten punt tegen Jong AZ werd Jong Groningen maandagavond ‘geholpen’ door Jong De Graafschap dat Jong Vitesse van de koppositie afhield door 2-2 gelijk te spelen. Daardoor had Groningen nog altijd de leiding in de competitie na vijftien gespeelde wedstrijden. In Rotterdam bleek de ploeg van trainer Alfons Arts er echter niet klaar voor.
De FC-trainer was na afloop duidelijk in zijn analyse van de wedstrijd: “We werden als team op alle fronten afgetroefd. Vooral de agressiviteit, de bereidheid en de wil om te winnen ontbrak bij ons en was bij Sparta wel aanwezig. In de eerste helft ging het nog redelijk gelijk op, maar waren we in balbezit erg slordig. In de rust hebben we besproken dat we vooral zuiverheid moesten behouden.”
Maar meteen na rust ging het mis voor groen-wit. “Onnodig balverlies op ons middenveld ging vooraf aan de eerste goal voor Sparta. Vervolgens hebben we met Kasper Oldenburger bij 1-0 en nog tweemaal bij een 2-0 tussenstand flinke kansen, maar ontbrak daar ook de scherpte. In het laatste kwartier scoorde Sparta nog een derde goal, waar Jim de Leeuw en Kasper Larsen nog grote mogelijkheden kregen.”
De nederlaag was ‘verdiend’ volgens Arts. “We hebben het vandaag met elkaar laten afweten, zowel de spelers alsook de staf. Zo simpel is het. Het enthousiasme en de drive moet juist onze kracht zijn. Onder die voorwaarde mag iedereen fouten maken. Maar in deze wedstrijd viel het team uit elkaar en veegde iedereen alleen zijn eigen straatje schoon. Op die manier konden we het niet meer terugpakken.”
Reservedoelman Jeroen Gies zal woensdag een proeftraining te draaien bij de Duitse club SV Meppen 1912, met het oog op een mogelijke overgang in de zomer. Voor Jong FC Groningen staan er de komende twee weken diverse oefenwedstrijden op de rol, tegen SC Cambuur en Werder Bremen onder-23. “We zullen weer keihard moeten werken om de komende reeks van drie thuiswedstrijden negen punten te pakken. Op die manier moeten we minimaal deelname aan de Tweede Divisie gaan afdwingen.”

Opstelling FC Groningen
Van der Lei; Payne (65’ Jim de Leeuw), Larsen, Veendorp, Tamata (61’ Baas); Stenekes (65’ Veldman), Hrustic, De Vos; Antonia, Jasper, Oldenburger.
Rest bank: Gies, Amakodo, Faraj, Bakker.
Scores: 47’ 1-0, 75’ 2-0, 84’ 3-0.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’