Jong FC Groningen lapt de troepen weer op

30 november 2018

FC Groningen onder-23 speelt zaterdagmiddag in Veenendaal de uitwedstrijd tegen DOVO. Het duel tussen de nummers 9 en 8 van de ranglijst begint om 14.30 uur. Daniel Bouman is in ieder geval niet van de partij. Hij herstel van een open vleeswond die met elf hechtingen moest worden gedicht.

Trainer Alfons Arts zag zijn doorgaans zo’n beperkte ‘ziekenboeg’ afgelopen zaterdag flink uitgroeien in de thuiswedstrijd waarin Noordwijk vrijwel onbelemmerd op en over het randje speelde. Arts haalt er een kleine week na de wedstrijd vooral de leermomenten uit: “Als de scheidsrechter zoveel toelaat, moet je zelf misschien ook nog meer van je afbijten. Als je naar internationale wedstrijden kijkt, zie je dat winnen gewoon voorop staat. En daar moeten we zelf uiteindelijk ook naartoe. Voor elkaar opkomen binnen de lijnen, hoort daar ook nadrukkelijk bij.”

Voetballend was FC Groningen onder-23 zoals zo vaak de bovenliggende partij, maar de ploeg van Arts wist het niet om te zetten in een resultaat, maar verloor in de tweede helft de grip op het duel en kwam met 1-2 zeer sneu weg. “We moeten vasthouden aan ons eigen voetballende niveau,” aldus Arts. “Het is echt zonde van alle energie en het enthousiasme dat we onszelf niet wisten te belonen. Weer kregen we de complimenten, maar niet de punten.”

In personeel opzicht was het weer even puzzelen met een handvol afwezigen en de wedstrijden van het eerste (NAC-thuis) en onder-19 (PSV-thuis) in het achterhoofd. “Martijn van Maastrigt en Tapmahoe Sopacua waren we al even kwijt en voor Daniel Bouman viel de schade achteraf gezien relatief mee, maar hij zal de komende weken moeten herstellen. Lars Kramer had een flink ‘ei’ boven zijn knie en Kellian van der Kaap kreeg twee keer een tik tegen zijn heup, maar trainde al wel weer met de groep. Verder hadden er nog een paar jongens wat ‘tikkies’ gehad.”

Wie er allemaal fris aan de aftrap kunnen gaan verschijnen, zal vrijdagmiddag na de laatste training pas blijken. “DOVO heeft een ploeg met veel snelheid en creativiteit en veel ervaring met enkele oud-profs. Ze kunnen snel druk zetten,” aldus Arts. “maar laten zich ook gerust in een thuiswedstrijd helemaal inzakken. Ze wonnen onlangs van DVS’33 en ONS Sneek en hebben behoorlijk wat kwaliteit in de ploeg. DOVO-uit is weer een mooie opgave. Daarom zijn we ook zo blij dat we in deze competitie kunnen spelen. We zullen de strijd aangaan op een moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld. Iedere week is er sprake van een finale en we zullen weer op en top voorbereid moeten zijn.”

Programma opleiding zaterdag 1 december 2018
NEC – FC Groningen onder-17 (12.00 uur)
FC Groningen onder-15 – Go Ahead Eagles (12.30 uur)
FC Groningen onder-12 – MVV (Assen, 12.30 uur)
DOVO – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)
FC Groningen onder-19 – PSV (15.00 uur)

Laatste nieuws