Jong FC Groningen langs Jong PEC Zwolle; rentree Nick Bakker.

Dinsdag 13 oktober 2015 om 16:12

Dinsdagmiddag heeft Jong FC Groningen op Sportpark Corpus den Hoorn met 4-0 gewonnen van Jong PEC Zwolle. Bij rust van de wedstrijd was de stand 2-0 in het voordeel van de thuisclub. Oussama Idrissi en Kasper Oldenburger waren de goalgetters voor de pause. Glenn Bijl en Henk Bos scoorde na rust. Nick Bakker maakte het eerste kwart van de wedstrijd zijn rentree na een zware knieblessure.

Op Corpus den Hoorn speelde Jong FC Groningen een oefenwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle, in het kader van de mini-competitie van vijf BVO’s. Na een nederlaag tegen Emmen en een gelijkspel bij Emmen wist Groningen de derde wedstrijd in winst om te zetten: 4-0. Half november wacht nog een uitwedstrijd tegen SC Cambuur in de halve competitie.
Heugelijk nieuws was er voor Nick Bakker die zijn rentree maakte na een zware knieblessure. De verdediger speelde – volgens afspraak – het eerste kwart van de wedstrijd en werd vervolgens afgelost door Keziah Veendorp. Op dat moment was de stand 1-0 in het voordeel van Groningen. In de vierde minuut benutte Oussama Idrissi namelijk een strafschop, nadat aanvoerder Glenn Bijl in de zestienmeter onreglementair was gevloerd.
In de 25 ste minuut schoot Kasper Oldenburger de 2-0 onder de Zwolse doelman door. Na de pauze werd Dino Islamovic afgelost door de van Benfica afkomstige Portugese proefspeler Fabio George. Glenn Bijl maakte er meteen na rust ook 3-0 van. In de slotfase van de tweede helft bepaalde Henk Bos met een kopbal de eindstand op 4-0. Hij deed dit op aangeven van de testspeler George.
Opstelling Jong FC Groningen
Gies; Bijl, Amakodo, Bakker (23’ Veendorp), Jim de Leeuw; De Vos, Veldman, Bos; Oldenburger, Islamovic (46’ George), Idrissi (63’ Stenekes).
Rest bank: Van der Lei, Jasper.
Scheidsrechter: Dröge
Scores: 4’ Idrissi (strafschop) 1-0, 25’ Oldenburger 2-0; 46’ Bijl 3-0, 90’ Bos 4-0.