string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jong FC Groningen kan feestje niet bederven.

Maandag 23 april 2012 om 22:11

In de Grolsch Veste heeft Jong FC Groningen voor 15.000 toeschouwers het kampioensfeestje van Jong FC Twente niet kunnen bederven. De ploeg van Dick Lukkien verloor nipt, met 2-1 van de landskampioen.

Lukkien zag in het eerste kwartier dat zijn ploeg moeite had in de wedstrijd te komen: “Het was een geweldige entourage. De eerste ring zat helemaal vol en de fans van Twente hadden lawaai voor een heel stadion. Daarna was het tot de pauze vooral tegenhouden. Na een goal van Twente, bracht Tim Keurntjes beide ploegen weer op gelijke hoogte.”
“In de rust hebben we aangegeven dat we beter druk op de bal moesten houden en zuiniger met het balbezit om moesten gaan. We hebben de tweede helft ook beter gespeeld. De 2-1 kwam uit een strafschop en daarna was het echt wachten op de 2-2, maar die kwam er niet. Erg jammer was het dat de arbiter een beslissing maakte, die grote invloed had op de uitslag. Matias Jones kon vrij doorlopen richting het Twente-doel, maar kreeg geen voordeel.”
De komende dagen kunnen we de beelden van deze situatie op FC Groningen TV nog eens terugzien. Door de nederlaag is het puntenrecord van 45 niet meer bereikbaar in deze competitie. Met 38 punten uit 24 wedstrijden staat de ploeg voorlopig op de achtste plek van de ranglijst. In de resterende twee duels zet Jong FC Groningen de jacht in op de vierde plek van de ranglijst. Op 7 mei speelt de FC thuis tegen NEC/FC Oss.

Opstelling FC Groningen
Fij; Luis Pedro, Öztürk, Van Nieff (85’ Francisco), Cruz Vicente; Erik Bakker (63’ Batbay), Keurntjes; Bos, Ben-Moussa, Jones (88’ Janzen); Holder.
Rest bank: Van der Lei, Renken.
Scheidsrechter: Vrijhof
Scores: 38’ Mannes 1-0, 41’ Keurntjes 1-1; 58’ David (strafschop) 2-1.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’