Jong FC Groningen blijft op derde stek steken.

Dinsdag 26 april 2011 om 13:22

Jong FC Groningen is dinsdagavond op Sportpark Corpus den Hoorn niet verder gekomen dan een 0-0 gelijkspel tegen Jong ADO Den Haag. De ploeg van trainer Dick Lukkien eindigt door dit resultaat op de derde plaats in de Beloften Eredivisie.

De eerste helft kon alleen de laatste vijf minuten boeien. In die slotfase vlak voor de thee kreeg de thuisploeg drie grote kansen, waarvan twee voor Leandro Bacuna. Een kopgoal van Gronings nummer 10 werd op advies van de scheidsrechter afgekeurd. De vlaggenist had buitenspel geconstateerd na een vrije trap van Shkodran Metaj. Eerder in de wedstrijd werd ook al een treffer van Virgil van Dijk uit een standaardsituatie afgekeurd wegens hinderen van de keeper.
Op jacht
Na rust was het duel niet veel beter. Jong FC Groningen ging vol op jacht naar de winst, die mogelijk nog zou leiden tot een tweede plaats op de ranglijst, maar verder dan een opgelegde kans voor Norair Mamedov kwamen de Beloften niet. Bijna ging Jong ADO Den Haag zelfs nog met de winst naar huis. Maar op wonderbaarlijke wijze keerde Jelle Wagenaar een keiharde Haagse inzet op de lijn.
Jong FC Groningen sluit de competitie 2010/2011 af met een record aantal van 45 punten.