Jong FC boekt derde uitzege op rij.

Maandag 05 december 2011 om 16:34

De Beloften van FC Groningen hebben maandagavond met 3-2 gewonnen van en bij Jong NEC/FC Oss. Het was de derde uitoverwinning op rij voor de ploeg van trainer Dick Lukkien. Door de zege is de FC weer terug in het linkerrijtje.

Van de zes overwinningen die de ploeg in twaalf duels boekte, werden liefst vier in uitwedstrijden behaald. Tegenover de drie uitzeges op rij staan drie thuisnederlagen in de afgelopen drie optredens op Corpus den Hoorn en in Euroborg.
Op het kunstgras in Nijmegen was Groningen heer en meester. Na een klein halfuur kwam de FC op voorsprong door een goal van Matias Jones, die een voorzet van Lucas Bijker binnen kopte. Vlak voor de pauze maakte Robby Holder uit een cornersituatie de 0-2. Tim Keurntjes scoorde halverwege de tweede helft de 0-3 en is met vier treffers nu topscorer van het team.
Trainer Dick Lukkien: “We hebben een uitstekende eerste helft gespeeld en de tegenstander al vroeg en ‘hoog op het veld’ onder druk gezet. Dat pakte goed uit. Na de 1-3 kreeg NEC opeens weer hoop en hadden we via Henk Bos, Robby Holder en Matias Jones alsnog het duel moeten beslissen. Vlak voor tijd werd het 2-3 en werd het toch nog even billen knijpen. In het laatste halfuur hadden we scherper moeten zijn, want de tegenstander was eigenlijk al dood en begraven. Toch hebben we dik verdiend gewonnen.”
Schrik was er al na vijf minuten toen Nick Bakker na een actie op het middenveld vreemd terecht kwam en geblesseerd van het veld moest. De gedachten gingen terug naar doelman Agil Etemadi die ruim twee maanden geleden een lelijke smak maakte. Bakker kwam er op het eerste oog een stuk beter vanaf, maar moest wel vervangen worden.
Door de zege is de FC terug in de bovenste helft van de ranglijst. Komende maandag komt Jong ADO Den Haag naar Corpus den Hoorn en hoopt de ploeg de negatieve thuisreeks te doorbreken. Op maandag 19 december volgt de uitwedstrijd tegen Jong VVV-Venlo in de kwartfinales van het bekertoernooi.
Luciano; Batbay, Kappelhof, Bakker (6’ Luis Pedro), Bijker; Kieftenbeld, Keurntjes; Jones (85’ Diemers), Ben-Moussa, Bos; Holder.
Rest bank: Fij, Van Nieff, Renken, Janzen.
Scoreverloop: 27’ Jones 0-1, 45’ Holder 0-2; 66’ Keurntjes 0-3, 69’ George 1-3, 90’ Shanwary 2-3.