Joël van Kaam maakt seizoen af bij FC Emmen

1 september 2021

FC Groningen verhuurt Joël van Kaam aan FC Emmen. De rechterflankspeler maakt de rest van het seizoen 2021/2022 af aan de Oude Meerdijk. Van Kaam gaat spelen in de Keuken Kampioen Divisie en heeft in Groningen nog een contract tot medio 2024.

De 19-jarige vleugelspeler brak afgelopen seizoen door vanuit de Opleiding van FC Groningen. Van Kaam maakte op 8 november 2020 zijn debuut in de Eredivisie. De in Delfzijl geboren Groninger kwam als invaller in het veld in de Rotterdamse Kuip, op bezoek bij Feyenoord. Twee weken later stond de jongere broer van Daniël van Kaam in de basisopstelling in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. In totaal kwam de vleugelspeler tot zes officiële wedstrijden in het eerste elftal van hoofdtrainer Danny Buijs.
 
Na negen seizoenen gaat Van Kaam de Trots van het Noorden tijdelijk verlaten. Via VV Appingedam kwam hij in het jongste team van de Opleiding FC Groningen (onder-12) en doorliep hij de gehele Opleiding. Van Kaam werd in 2019 met FC Groningen onder-17 landskampioen.

20210716FCGRONINGENSCVERL055

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van FC Groningen vindt de verhuur aan FC Emmen een mooie optie voor Joël van Kaam. “Wij zien in Joël een speler voor de toekomst. Wij denken dat het voor zijn ontwikkeling heel goed is dat hij op het niveau van de Keuken Kampioen Divisie gaat voetballen. We hebben vorig jaar aan Jan Hoekstra, Romano Postema en Thomas Poll kunnen zien dat dit een goede stap is in de groei van jonge spelers. Met FC Emmen heeft Joël daarbij een club, die de ambitie heeft om bovenin mee te draaien. Dus de druk van het wekelijks moeten presteren is een interessant onderdeel van het profvoetbal, waarmee hij te maken gaat krijgen. Wij gaan zijn prestaties nauwgezet volgen en wensen Joël heel veel succes in Emmen.”

20210807WERDERBREMENGRONINGEN014

Laatste nieuws