Johnny de Mol helpt Kids United aan prachtig cadeau

23 januari 2020

Bijna een half miljoen mensen zagen Sandro Kukler woensdagavond op televisie schitteren bij het SBS6-programma Down met Johnny. De voetballer van Kids United, en één van de spelers die FC Groningen vertegenwoordigt in de Bijzondere Eredivisie, had de hulp van Johnny de Mol ingeroepen. Hij wilde zijn ouders verrassen met een prachtig cadeau. Een eigen clublied voor voetbalvereniging Kids United. Een zeer geslaagde actie die begon bij FC Groningen!

groep clublied KU

Kids United is een door FC Groningen geadopteerde voetbalclub voor kinderen en jongvolwassenen met een beperking. Onno en Margriet Kukler richtten de vereniging in 2003 op om hun zoon Sandro een plek te geven om te kunnen voetballen. Een prachtige club, alleen miste er nog een clublied.
 
Promotiefilmpje
“We hebben het er thuis vaak over gehad en ik weet dat mijn ouders heel graag een clublied wilden,” vertelt Sandro in de FanCorner van FC Groningen waar hij iedere donderdag werkzaam is. “Mijn broer Angelo en ik hadden bedacht dat Johnny de Mol ons hier wellicht bij kon helpen. We hebben in het FC-stadion een promotiefilmpje opgenomen en opgestuurd. Op een dag belde mijn broer me met de mededeling dat we iets leuks gingen doen, maar dat ik thuis niks mocht vertellen. Op de kartbaan werd ik verrast door Johnny.”
 
Sandro ging samen met Johnny de Mol naar zijn favoriete artiest Diggy Dex en samen bedachten ze een prachtig clublied voor Kids United. Uiteraard mag FC Groningen in het clublied van haar geadopteerde G-team niet ontbreken. “De naam FC Groningen wilde ik er absoluut in hebben. Ik ben heel blij met het resultaat en vind het fijn dat ik mijn ouders op deze manier een mooi cadeau heb gegeven. Het moment dat mijn ouders door Johnny thuis werden verrast en naar Kids United werden gebracht, was voor mij heel emotioneel. Het plan was gelukt, ik had ze echt verrast. Dat maakte me ontzettend trots en gelukkig!”
 
Trots
Die trots geldt ook voor Onno en Margriet Kukler. “We wisten echt van niks en zijn super trots op zowel Sandro als Angelo,” vertelt Margriet. “Het was voor Sandro best een opgave en spannend om zo lang iets geheim te moeten houden, maar dat heeft hij uitstekend gedaan. We werden verrast door het bezoek van Johnny de Mol en als je Sandro dan bij het sportpark op ons ziet staan wachten, daar stroomde mijn hart van over.”
 
Het gezin Kukler keek woensdagavond gezamenlijk op de bank naar de uitzending van Down met Johnny. Nog tijdens het televisieprogramma, dat door bijna een half miljoen mensen werd bekeken, ontploften de aanwezige mobiele telefoons. “Bij elkaar hebben we honderden appjes gekregen, Sandro kreeg vriendschapsverzoeken op Facebook en er werd zelfs gevraagd of hij een spelerskaart en handtekening kon opsturen. Zijn eigenwaarde is enorm gestegen. Ook het feit dat Johnny de Mol op zijn persoonlijke Instagram een foto met Sandro had geplaatst en de reacties daarop waren voor ons heel hartverwarmend.”

Fancorner Sandro

Groen-wit hart 
Sandro is niet alleen fan van FC Groningen, hij speelt ook in het team dat de Trots van het Noorden vertegenwoordigt in de Bijzondere Eredivisie en werkt op donderdag in de FanCorner. Zijn ouders brachten hem de dag na de uitzending dan ook vol trots naar het Hitachi Capital Mobility Stadion.
 
“Sandro voelt zich geweldig thuis bij FC Groningen. Op donderdag in de FanCorner, op maandag en dinsdag bij Cosis ook in het stadion. Ook zijn we bij alle thuiswedstrijden aanwezig. Familie staat bij hem op één, maar FC Groningen komt daar direct achteraan. Hij heeft een groen-wit hart. Kids United heeft inmiddels al 130 leden en de aandacht die FC Groningen voor onze club heeft, is fantastisch. De club is al zo lang bij Kids United betrokken en heeft zeker een positieve invloed gehad in de groei van onze vereniging. Daar zijn we de FC heel dankbaar voor.”
 
Sponsorrelatie van FC Groningen en Kids United, SiteOnline, maakte een passende videoclip voor het clublied. Het prachtige clublied van Kids United is via de volgende link te bekijken en beluisteren. 

groep2 KU

Laatste nieuws