string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Johansson: ‘Fijn om betrokken te zijn’.

Zondag 02 december 2012 om 18:17

Emil Johansson stond sinds lange tijd weer eens in de basis bij FC Groningen. De linksback speelde een zeer degelijke wedstrijd en bekroonde dit met een assist op doelpuntmaker Michael de Leeuw. Zowel bij de aangever als bij afmaker was er na afloop tevredenheid over de wedstrijd van de FC.

“Het was niet mijn beste wedstrijd, maar als je drie maanden niet in de basis hebt gestaan, was het goed genoeg,” aldus Emil Johansson over zijn eigen prestatie tegen Heracles Almelo. “Ik heb hier lang op gewacht en dan geeft het een goed gevoel als je een degelijke wedstrijd speelt. Ik doe mijn best de trainer te overtuigen en hoop uiteraard dat er meer minuten volgen.”
Johansson gaf zelfs een assist waaruit Michael de Leeuw de 2-0 wist te maken. “Ik zat al een tijdje te loeren en wilde de bal eerst kort inspelen. Ik zag Texeira en De Leeuw echter goed bewegen en koos toch voor de strakke lange bal. Michael de Leeuw is echt fantastisch in het afmaken van dit soort voorzetten. Een assist geven is niet het belangrijkste voor een verdediger, maar het is altijd fijn om betrokken te zijn.”
Doordat de 1-0 tot stand kwam via een eigen doelpunt, was Michael de Leeuw weer de enige Groninger die op het scoreformulier als doelpuntenmaker stond aangemerkt. “Daarmee doe je de ploeg echt te kort,” countert de middenvelder. “Als je ziet hoe we hebben gewerkt. Zowel Kieftenbeld als Ajilore hebben constant druk gezet. We wisten dat Heracles een voetballende ploeg heeft. In de eerste helft kwamen daar ook wat kansjes uit voort, maar wij hebben onze kansen ook gehad. We hebben ervoor gevochten.”
Beide goals vielen in een tijdsbestek van drie minuten. Vlak daarvoor had De Leeuw een grote kopkans laten liggen. Een op het oog moeilijkere bal ging er wel in. “Die kopbal was lastiger dan je zou denken en Heracles heeft ook gewoon een goede keeper. Bij de bal waar het doelpunt uit viel, moest ik een beetje gokken. Het is niet kop of munt, maar je moet er rekening mee houden dat de bal er overheen kan vallen. Dat gebeurde deze keer ook.”

Gerelateerd nieuws.

24 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard