string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Johansson: ‘Als toeschouwer had ik ons ook uitgefloten’.

Zondag 05 februari 2012 om 19:34

FC Groningen verloor voor de tweede maal dit seizoen in eigen Euroborg. RKC Waalwijk was met 0-3 te sterk voor de Trots van het Noorden. Verliezen hoort bij sport, maar de manier waarop deed zowel de toeschouwers als de spelers veel pijn.

“Een waardeloze wedstrijd,” zo luidde het duidelijke commentaar van Emil Johansson. De back maakte na lang blessureleed zijn rentree in het eerste elftal, maar kon allerminst gelukkig zijn. “Het is goed om terug te zijn en ik voel me weer fit, maar deze wedstrijd was, ook van mezelf, echt heel slecht. De toeschouwers gaven ons na afloop een fluitconcert en dat kan ik goed begrijpen. Als ik toeschouwer was, had ik ons ook uitgefloten.”
Geen verklaring
Johansson kon de vinger niet op de zere plek leggen. “Ik heb hier geen verklaring voor. Het enige dat ik kan zeggen is dat het onacceptabel is om op deze manier te verliezen. We moeten morgen maar eens goed evalueren.” Net als Johansson had ook middenvelder Maikel Kieftenbeld geen verklaring voor het matige spel van zijn ploeg.
“Ik kan het niet uitleggen, maar het komt wel aan. We komen natuurlijk heel snel met 2-0 achter. Dan moeten we het gezamenlijk oppakken, maar dat lukte niet. De wil om te winnen, staalden we vandaag niet uit. We speelden veel te gehaast en gaven veel ruimte weg. Je weet dat RKC erg goed is in dat soort situaties, zo komen we ook nog een paar keer goed weg.”   
Niet goed genoeg
Aanvoerder Petter Andersson was de ongelukkige die al na vijf minuten spelen de 0-2 achter zijn eigen doelman kopte. “Vooraf was er het geloof in de overwinning, maar als je dan zo snel met 2-0 achter komt, maakt dat het lastig. We hadden veel moeite met het creëren van kansen en speelden gewoonweg niet goed genoeg. In de rust probeer je het nog recht te zetten, maar als de 0-3 dan valt, weet je dat het moeilijk wordt. De omstandigheden waren wellicht lastig, maar daar hebben beide ploegen mee te maken dus dat kan nooit een reden zijn. We zullen beter moeten gaan voetballen om de doelstelling van dit jaar te behalen.” 

Gerelateerd nieuws.

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

4 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’