string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jeugdtrainers ‘topamateurs’ op stage.

Vrijdag 18 november 2011 om 14:16

Donderdag 17 november is de eerste van drie stagedagen gehouden op Corpus den Hoorn voor jeugdtrainers van enkele grote amateurverenigingen in het verzorgingsgebied van de RVO FC Groningen/Cambuur.

Deze jeugdtrainers lopen een drietal donderdagen volledig mee met de jeugdtrainers van de FC en krijgen daarmee een exclusief kijkje in de keuken van zowel de theorie als de praktijk die binnen de RVO gangbaar is. A1-trainer Paul Raveneau is binnen de opleiding voortrekker van deze stage en het aanspreekpunt. Alle andere trainers leveren ook hun bijdrage.
Hoofd jeugdopleiding Peter Jeltema: “Uit navraag bij de clubs is gebleken dat grote behoefte bestaat. Samen zijn we bezig in hetzelfde werkveld. Door de KNVB zijn twaalf grote verenigingen aangemerkt die voor dergelijke stages in aanmerking komen. We willen het jeugdvoetbal in het noorden op deze manier verder blijven ontwikkelen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat deze trainers de deur uitlopen en extra bagage meenemen naar hun eigen teams en clubs.”
Deze ontwikkeling is één van de aspecten die voortvloeit uit het Amateurconvenant dat in 2003 in het leven is groepen. Andere voorbeelden hiervan zijn Talentendagen en Clinics bij de amateurclubs. Momenteel wordt onderzocht of de jeugdtrainers van de amateurverenigingen ook een meer nadrukkelijke rol kunnen krijgen in de voetbalschool, die elke woensdagmiddag wordt gehouden voor D- en E-pupillen.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’