string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jeugdtrainers scholen zich bij in Barcelona.

Donderdag 17 januari 2013 om 16:12

Van zaterdag tot en met woensdag hebben de zeven jeugdtrainers van FC Groningen en hoofd jeugdopleiding Peter Jeltema stage gelopen bij de jeugdopleiding van FC Barcelona.

Reden van het bezoek was een uitwisselen van visie en filosofie over opleiding en ontwikkeling van jeugdspelers. Oud-Groningen en -Barcelona-speler Ronald Koeman legde contact met de Spaanse club, die talloze van dergelijke verzoeken krijgt. FC Groningen was dan zeer vereerd dat de jeugdtrainers van FC Groningen welkom waren voor een vierdaagse stage op het Joan Gamper-trainingscomplex.
Zaterdag werd een bezoek gebracht aan de wedstrijd Barça B – Xerez (3-2). Zondag volgde een bezoek aan jeugdwedstrijden in diverse leeftijdscategorieën. Op maandag en dinsdag werden trainingen bezocht van de diverse teams op het trainingscomplex en werden er gesprekken gevoerd met de collega-jeugdtrainers van de Catalaanse club. Onderdeel van het complex is overigens het jeugdinternaat La Masia waar liefst 120 jeugdspelers kunnen verblijven.
Wat is nu de filosofie achter het grote succes van FC Barcelona? En welke trainingsmethoden worden er toegepast? Onderdeel van het grote succes is het ‘extreem ontwikkelen’ van techniek. Verder hanteert de club de gouden vuistregel ‘Als we de bal hebben genieten we en als we de bal niet hebben dan lopen we’. Een uitgebreid verslag van de trip is te lezen in het FC Groningen Journaal dat eind februari verschijnt.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’