string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jeugdtrainer Erik Muntendam gaat, Rick Mulder komt.

Dinsdag 19 april 2011 om 15:18

FC Groningen neemt aan het einde van dit seizoen na tien jaar afscheid van jeugdtrainer Erik Muntendam. Binnen de jeugdopleiding op Sportpark Corpus den Hoorn is Rick Mulder, die twee jaar terug stage liep binnen de opleiding, aangesteld als nieuwe jeugdtrainer.

Een belangrijke overweging voor het vertrek van Erik Muntendam is zijn wens na te willen denken en ruimte te willen hebben voor zijn maatschappelijk loopbaan. Een mogelijke verlenging van het verblijf van de huidige jeugdtrainer van FC Groningen/Cambuur C3 op Corpus was zeker een optie indien er sprake zou zijn geweest van een fulltime functie binnen de club. Dit bleek niet haalbaar.
Keuzes
Hoofd Jeugdopleiding Peter Jeltema noemt het aanstaande vertrek van Muntendam ‘zeer jammer, maar begrijpelijk’. Hij verwoordt het zo: “Op enig moment kom je voor keuzes te staan en die liggen niet altijd binnen het voetbal.” 
In het seizoen 2001/2002 stroomde Muntendam de opleiding binnen als trainer/coach van de toenmalige C1 groep en de Voetbalschool. Na eveneens de D1 onder zijn hoede te hebben gehad, begeleidt en coacht Muntendam dit seizoen FC Groningen/Cambuur C3. Eerder werd al bekend dat ook Grafton Holband als jeugdtrainer vertrekt bij de club. Hij traint momenteel FC Groningen/Cambuur C1.
Nieuwe trainer/coach
De Trots van het Noorden heeft voor de jeugdopleiding in de persoon van Rick Mulder een nieuwe trainer/coach gevonden voor het seizoen 2011/2012 voor FC Groningen/Cambuur C1. De 39-jarige Mulder, afkomstig uit Hoogeveen, liep in het kader van de cursus ‘TC1jeugd’ in het seizoen 2008/2009 stage bij FC Groningen B1.
De afgelopen twee seizoenen had Mulder de vrouwen van sc Heerenveen onder zijn hoede en in het verleden maakte hij deel uit van de jeugdopleiding van FC Emmen. Mulder combineert zijn functie binnen de RVO FC Groningen met een baan in het onderwijs.

Gerelateerd nieuws.

1 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard