Jeugdteams winnen topduels.

Donderdag 27 september 2012 om 21:18

Wederom een uitstekende voetbalzaterdag voor de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur. Zo wonnen A1, B1 en B2 van zware tegenstanders. De beide D-teams wonnen en hebben nog steeds de volle buit.

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 3-2 VITESSE/AGOV A1
0-1 (4.), 1-1 Marciano van Leyenhorst (36.), 2-1 Tigran Gazarjan (49.), 2-2 (56.), 3-2 Firosan Ademi (71.)
opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Tolgahan Cicek, Burak Saban, Jafar Arias (65.Firosan Ademi), Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Tigran Gazarjan (65.Kevin Mennega), Liban Abdulahi (46.Ifeayi Gorissen, 90.Thijs Gerlofs).
De A-junioren van RVO FC Groningen/Cambuur hebben ook hun derde thuiswedstrijd van dit seizoen in winst omgezet. Opnieuw werd het aanwezige publiek een amusant duel voorgeschoteld. Toch zag het er in het begin niet naar uit dat de punten in Groningen zouden blijven. Al na vier minuten kwam Vitesse aan de leiding na slap defensief werk van de FC. In de twaalfde minuut kwam Hans Hateboer net tekort voor de gelijkmaker. Voor het doel van Sietsma was het aanvankelijk onrustig maar na de 1-1, Marciano van Leyenhorst kopte uit een corner van Noureddine Boutzamar raak, nam de thuisploeg meer het initiatief en wist het voorin ook kansen te creeeren.
Na rust waren er volop mogelijkheden voor de ploeg van trainer Paul Raveneau. Een vrije trap van Tigran Gazarjan zeilde in een vol strafschopgebied ineens in het doel. Zeven minuten later konden de gasten alweer tegenscoren. De beste kansen waren echter voor FCG. Een slap schot van Jafar Arias kon echter eenvoudig worden gekeerd door de doelman. In de 71ste minuut kon iedereen opnieuw juichen. Kevin Mennega werd rond de zestienmeter aangespeeld waarna Firosan Ademi doeltreffend uit kon halen. Doelman Sietsma redde nog eenmaal terwijl een voorzet van Glenn Bijl door iedereen werd gemist. Gorissen had ook nog de beslissing op z’n schoen maar zag zijn schot gekeerd.  De slotfase kenmerkte zich door wat onvriendelijkheden en enkele harde overtredingen. Noureddine Boutzamar kon met rood vertrekken maar de winst kon worden veiliggesteld.
FC UTRECHT B1 2-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
0-1 Richairo Zivkovic (27.), 0-2 Richairo Zivkovic (34.), 0-3 Gijs Jasper (38.), 0-4 Gijs Jasper (42.), 1-4 (47.), 1-5 Kasper Oldenburger (62.), 1-6 Richairo Zivkovic (65.), 2-6 (80.)
opstelling FCG B1 Robin Mennega (70.Erwin Heidekamp), Niels Ridderstap, Keziah Veendorp, Roland Baas, Anton Hekman, Willem Gootjes, Amedi Ndayisaba (61.Joe Osasso), Niels Stenekes (40.Pier Veldman), Richairo Zivkovic, Kasper Oldenburger, Gijs Jasper (63.Youri Schuur).
De ploeg van trainer Peter Moltmaker nam op een prachtige manier revanche op de nederlaag van vorige week tegen Willem II/RKC B1. De thuisploeg begon aardig aan de wedstrijd. Voor de gasten was het wat zoeken, zeker door de vele wisselingen in de opstelling. Na tien minuten kreeg FCG het duel onder controle en creeerde het veel kansen. Via tweemaal Richairo Zivkovic en een treffer van Gijs Jasper was de ruststand reeds 0-3 in het voordeel van de groenwitten. Meteen na rust was het opnieuw raak via Jasper. Vervolgens kwam een fase waarin de thuisploeg opportunistisch ging spelen en veel de lange bal hanteerde.
“Onder die druk moeten we rustiger gaan spelen. Er ontstond veel ruimte maar om de bal te hebben moet de verdediging meer overzicht tonen en het middenveld meer lef hebben,” aldus trainer Peter Moltmaker. Na een korte, hectische periode herstelde FCG zich prima. Het creeerde tal van goede kansen en wist uiteindelijk met 2-6 te zegevieren. Moltmaker nogmaals: “Al voor de wedstrijd zagen we een bepaalde gretigheid in de ploeg. Op alle fronten zijn we goed onderweg. Maar soms zijn we ook kwetsbaar, dat kon je zien aan de wedstrijd van vorige week. We moeten ons daarom ook kritisch blijven opstellen.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 2-0 FEYENOORD B2
1-0 Stan Haanstra (2.), 2-0 Rutger Etten (27.)
opstelling FCG B2 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Daan Smit, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Juhnino Bacuna, Rutger Etten, Stan Haanstra (70.Twan Nieboer), David Voigt, Sadik Spijodic (45.Peter van Son).
De onder-16 ploeg van trainer Peter Hoekstra heeft koploper Feyenoord B2 de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. Dankzij met name een sterke eerste helft werden de Rotterdammers op een 2-0 nederlaag getrakteerd. Al na twee minuten lag de eerste treffer in het doel. Na een goede combinatie in het centrum bracht Stan Haanstra de thuisploeg aan de leiding. Na twaalf minuten ging een eerste schotpoging van de gasten over het doel. Doelman Kevin Wilpstra verrichte nog een goede redding terwijl Rutger Etten en David Voigt het van afstand probeerden. In de 27ste minuut een geweldige treffer van FCG. Sadik Spijodic gaf een hakje op Etten die vervolgens doeltreffend uithaalde. Een derde treffer voor rust behoorde ook nog tot de mogelijkheden maar een gekruld schot van Juhnino Bacuna werd door de goalie van Feyenoord prima gekeerd.
In het tweede bedrijf was Feyenoord duidelijk de bovenliggende partij. De Groningse verdediging kwam meer en meer onder druk maar wist desondanks goed stand te houden. Er werd stug verdedigd en als Feyenoord al een mogelijkheid of kans creeerde dan werd onnauwkeurig afgewerkt. Daarnaast stond Kevin Wilpstra een uitstekende wedstrijd te keepen. FCG was aanvallend na rust onmachtig en wist geen gevaar meer af te dwingen. Wel een prima overwinning waardoor beide ploegen met een gelijk puntenaantal bovenaan de ranglijst staan.
VA FC TWENTE C1 2-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
1-0 (36.), 2-0 (43.), 2-1 Dennis Molema (61.), 2-2 Luuk Kuipers (68.pen.)
opstelling FCG C1 Sebastiaan Meijwaard, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Mathijs Elderman, Niels Hylkema, Jan Hup, Ruendel Martina (55.Ids Hannema), Daan Wijma, Marcel Mannes (36.Dennis Molema), Ivan Spijkstra (36.Ozan Kokcu), Eike Begemann (55.Cheriel Girdharie).
De tweedejaars C-junioren konden achteraf tevreden huiswaarts keren. In de eerste 35 minuten was FCG vaker bij het doel van Twente te vinden door met name goed druk vooruit te geven. De thuisploeg kwam daarentegen niet verder dan enkele speldenprikken. Na rust veranderd alles. Een verdedigingsfout aan Groningse zijde werd afgestraft en daarnaast kregen de Tukkers een strafschop toegekend waardoor de gasten vroeg in de tweede helft een 2-0 achterstand opliepen. FCG ging een op een spelen en dat wierp zijn vruchten af. Dennis Molema maakte na goed storend werk de aansluitingstreffer waarna ook FCG mocht aanleggen vanaf elfmeter. Luuk Kuipers schoot raak en daarmee was een punt in Hengelo het hoogst haalbare. “We kwamen onnodig met 2-0 achter maar kwamen wel goed terug in de wedstrijd. Een compliment voor de jongens die er goed voor bleven gaan. In balbezit moeten we echter nog wel beter gaan spelen,” stelde trainer Rick Mulder vast.
PEC ZWOLLE C2 3-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
1-0 (7.), 2-0 (13.), 2-1 Marc Vegter (21.), 2-2 Tristan Cooke (27.), 3-2 (32.)
opstelling FCG C3 Teun Hoekstra, Bas van Veen, Dion Paapst, Jochem de Vries, Yorno Lunenborg, Tom van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Tristan Cooke, Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha. Wissels: Armani Madjoeki, Daniel van Kaam.
De onder-14 ploeg leverde een teleurstellende wedstrijd af. De thuisploeg begon met veel meer inzet aan het duel en stond in een mum van tijd op een 2-0 voorsprong. Toch kwam FCG terug in de wedstrijd. Marc Vegter zorgde voor de aansluiting waarna Tristan Cooke voor de gelijkmaker tekende. Niet veel later raakte Marc Vegter de paal. Vlak voor rust kwam de thuisploeg opnieuw aan de leiding In de tweede helft waren de gasten wel de betere ploeg, had het ook meer balbezit, maar kon het niet meer scoren. Daarnaast stond de paal voor een tweede maal in de weg. “We hebben de wedstrijd met name in de eerste minuten verloren. We toonden te weinig lef en verdedigden niet goed. Na rust waren we wel beter maar hadden we moeite met het vechtvoetbal van PEC Zwolle. Op basis van inzet, wilskracht en duelkracht hebben we het duel verdiend verloren,” concludeerde trainer Rene Wollerich.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 12-1 ESA D1
1-0 Orkun Kokcu (1.), 2-0 Steyn Strijker (5.), 3-0 Ashraf Hezam (7.), 4-0 Lion Kalentjev (11.), 5-0 Rick Boyer (13.), 5-1 (26.), 6-1 Jearl Margaritha (37.), 7-1 Lion Kalentjev (39.), 8-1 Lion Kalentjev (40.), 9-1 Boy Spijkerman (42.), 10-1 Mees Gootjes (48.), 11-1 Lion Kalentjev (59.), 12-1 Orkun Kokcu (60.)
opstelling FCG D1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Luka Prljic, Sander Jansen, Mark te Velde, Ashraf Hezam, Rick Boyer, Lion Kalentjev, Orkun  Kokcu, Boy Spijkerman, Wissels: Jearl Margaritha, Mark Versteegen, Tapmahoe Sopacua, Mees Gootjes.
De ploeg van trainer Hugo Alves Velame haalde wederom de dubbele cijfers. Via prima combinatiespel en steekpasses vanuit het middenveld stond de thuisploeg al na dertien minuten op een 5-0 voorsprong. Met een fraai schot in de kruising haalde Steyn Strijker uit voor de tweede treffer. Meteen na die goal kreeg ESA (Excelsior Sportief Arnhem) de eerste van twee kansen maar doelman Roorda redde. In de 26ste minuut waren de gasten wel trefzeker. Dat was tevens de eerste tegentreffer van FCG in dit seizoen. In het tweede half uur kreeg doelman Roorda geen bal meer te verwerken. Dankzij vier doelpunten in een tijdsbestek van vijf minuten was de FC nog een treffer verwijderd van de tien. De 9-1 was symbolisch voor dit duel. Goed voorbereidend werk (Mees Gootjes) en idem dito goed afgemaakt (Boy Spijkerman). In de allerlaatste seconden van het duel troffen zowel Kalentjev als Kokcu nog doel waardoor de tweedejaars D-pupillen na vijf gespeelde competitiewedstrijden al op 37 doelpunten staan.
DRACHTSTER BOYS D1 1-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Remco Balk (12.), 0-2 Joris Reiziger (49.), 1-2 (52.)
opstelling FCG D3 Daan Reiziger, Leonel Miguel, Pim Betzema, Leon Santema, Quinten Anakotta, Joris Reiziger, Gerwin Heidema, Jarno Deuring, Remco Balk, Jonathan Edens, Joshua Sion. Wissels: Mark Ploeger, Harold Kwant, Giovanni Zwikstra, Magnus Klaber, Nick van Leeuwen.
De jongste RVO-ploeg heeft de goede seizoensstart ook in Friesland door kunnen trekken. Remco Balk maakte voor rust het enige doelpunt. De gasten speelden van achteruit redelijk goed positiespel. Rondom de goal werden de ruimtes echter lastig gevonden waardoor kansen niet werden afgemaakt. Tien minuten voor tijd tekende Joris Reiziger voor de tweede Groningse treffer maar de thuisploeg bracht de spanning toch terug in de wedstrijd. Er ontstond daarna een rommelige eindfase waarin beide teams veel kansen kregen. “Maar we hebben wel verdiend gewonnen. We creeerden meer kansen met een idee erachter. Wel moeten we nog leren om korter en agressiever de duels aan te gaan,” vatte trainer Bote Talsma samen.