In de jacht naar een goede klassering na het eerste deel van de competitie leden de meeste jeugdteams puntenverlies. De onder-14 ploeg boekte wel een belangrijke zege terwijl de D-pupillen de competitie in de Eerste Divisie C ongeslagen afsloten.

Teams Locatie Groningen
FC UTRECHT A1 2-1 FC GRONINGEN A1
1-0 (30.), 2-0 (47.), 2-1 Kasper Oldenburger (72.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Mohammed Abdoel Karim (60.Cedric Main), Daro Faraj (90.Rutger Etten), Dennis van Duinen, Gerald Postma, Pier Veldman, Juninho Bacuna, Gijs Jasper (72.Stan Haanstra), Kasper Oldenburger.
In de Nike Eredivisie leden de mannen van trainer Peter Hoekstra de derde opeenvolgende nederlaag. Wil het vlaggenschip van de RVO zich bij de eerste acht teams scharen dan kan het zich niet al teveel verliespunten meer permitteren. Het was in de eerste helft niet al te best wat het publiek op Zoudenbalch kreeg voorgeschoteld. Dreiging was er van Gijs Jasper en Juninho Bacuna. Uit het niets kwam de thuisploeg na een half uur spelen aan de leiding. Pier Veldman kopte nog voorlangs terwijl een inzet van Kasper Oldenburger werd gered door de goalie. Snel na de hervatting kwam FC Groningen A1 op een grotere achterstand. Uit een vrije trap zorgde Kasper Oldenburger voor de aansluiting maar meer zat er niet in. De Groningers leverden vandaag wel strijd maar verzuimden te voetballen.
FC GRONINGEN B1 1-1 DE GRAAFSCHAP B1
1-0 Ozan Kokcu (48.), 1-1 (54.)
opstelling FCG B1 Jan Hoekstra, Tim Riksman (65.Jan Hup), Luuk Kuipers, Daan Wijma, Mathijs Elderman, Nagesh Amatsaleh (55.Ibrahim Dumduya), Sander de Grote (65.Luke Millar), Mehmet Gencer (54.Daniel Bouman), Noel Wever, Ozan Kokcu, Dennis Molema.
De ploeg van trainer Marcel van Buuren maakte op sportpark Corpus den Hoorn een misstap en kwam tegen De Graafschap B1 tot een puntendeling. De Groningers openden fanatiek aan de wedstrijd. Zo trof Dennis Molema van dichtbij de dwarsligger. Na een kwartier spelen kreeg de Gelderse ploeg een prima mogelijkheid maar doelman Jan Hoekstra verrichtte een uitstekende redding. De beste kans was in het vervolg nog voor de FC maar uit een vrije trap van Ozan Kokcu kopte Sander de Grote een meter naast. De tweede helft begon goed want Ozan Kokcu schoot de thuisploeg aan de leiding. Nadat De Graafschap gelijk had gemaakt was het gedaan met Gronings gevaar. Het enige wapenfeit kwam nog voort uit een vrije trap van Kokcu die door iedereen voorin werd gemist. De superboeren waren nog dichtbij de drie punten maar zagen de lat in de weg staan.
AJAX B2 5-1 FC GRONINGEN B2
1-0 (5.), 2-0 (14.), 3-0 (24.pen.), 4-0 (58.) , 4-1 Martijn van Maastrigt (60.), 5-1 (79.)
opstelling FCG B2 Jos Broekmans, Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi (41.Tom Boezerooy), Daniel Camara Bos (20.Daphny Phillips), Armani Mardjoeki, Marc Vegter, Daniel Teune, Jhurrey Margaritha, Mark Westra, Martijn van Maastrigt (60.Bram Pikkemaat), Givancy Phillips (60.Teun Cools).
Trainer Sander van Gessel sprak van een “zeer teleurstellende middag” voor de onder-16 ploeg van FC Groningen. Bij rust keek de FC al tegen een 3-0 achterstand aan. “Op de eerste minuten na is het nooit een wedstrijd geweest. Doordat we slordig waren in de opbouw kwamen we al snel op achterstand. We kregen geen druk op de tegenstander doordat we ze teveel ruimte gaven,” zei Van Gessel. Na rust scoorde Martijn van Maastrigt de enige Groningse treffer. Van Gessel: “Er was bij ons wel meer samenhang bij het druk zetten maar ondanks een doelpunt van ons en een rode kaart voor Ajax zat er nooit een resultaat in.”
ZEEBURGIA C1 1-0 FC GRONINGEN C1
1-0 (11.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar (36.Alagie Jabbie), Gabriel Fernando, Mees Gootjes, Nick Kleen (36.Max de Jong), Ashraf Hezam (36.Werner Bouma), Mark te Velde, Sammy Crowther, Wilko van der Kooi.
In de jacht op een top-4 klassering leden de tweedejaars C-junioren een dure nederlaag. Zeeburgia C1, de nummer elf van de ranglijst, scoorde een vroege treffer en dat was genoeg voor de zege. “Op een moeilijk bespeelbaar grasveld speelden we een prima wedstrijd,” vertelde trainer Hugo Alves Velame. “Ik kan de spelers niets verwijten want ze hebben tot de laatste seconde gestreden. Ook dit is weer een goed leermoment voor ons. Je moet de kansen die je zelf gecreëerd hebt afmaken.”
FC GRONINGEN C2 2-1 ALMERE CITY FC C2
0-1 (19.), 1-1 Pim Betzema (50.), 2-1 Joshua Sion (62.)
opstelling FCG C2 Daan Reiziger, Harold Kwant (51.Julian Fluks), Giovanni Zwikstra, Pim Betzema, Quinten Anakotta, Leonel Miguel, Tariq Lancelot (60.Kian Slor), Joris Reiziger, Remco Balk, Max Hamelink (43.Jarno Deuring), Joshua Sion.
In een spannende en enerverende wedstrijd hield de onder-14 ploeg drie belangrijke punten over. Voor rust kwam de thuisploeg op achterstand. “In de eerste helft waren we aan elkaar gewaagd hoewel zij wat meer dreiging hadden. Zelf kregen we niet echt uitgespeelde kansen,” zei trainer Gerard Wiekens. De tweede 35 minuten verliep vrij sensationeel. De gasten kregen een strafschop toegekend maar schoten die naast. Uit een hoekschop maakte Pim Betzema gelijk. Wiekens: “Na die gelijkmaker kon het alle kanten op. Beide teams wilden winnen.” Na een aanval over meerdere schijven was het Joshua Sion die de winnende treffer maakte. Ook de groenwitte formatie mocht nog vanaf elf meter aanleggen maar de inzet van Sven Jager werd gekeerd. “In de tweede helft gaven we meer druk naar voren. Almere werd wat minder gevaarlijk. Na de gemiste strafschop hebben we de overwinning met kunst en vliegwerk over de streep getrokken,” aldus Wiekens.
FC GRONINGEN D1 4-0 SC CAMBUUR D1
1-0 Kian Slor (41.), 2-0 Jesper de Backer (43.), 3-0 Romano Postema (53.), 4-0 Kian Slor (55.)
opstelling FCG D1 Max Wolfs, Jort Stuiver, Marco Hut, Daan Scholtens, Nout de Groot, Corvin Braun, Joel van Kaam, Job van Dijk, Marshelon Pourier, Tom van der Werff, Jesper de Backer. Wissels: Yannick Hettinga, Romano Postema, Jimi van Halen, Stein Barkhuis, Tijs Mulder, Kian Slor.
De slotwedstrijd in de Eerste Divisie C was er eentje met twee gezichten. Binnen zestig seconden bereikte Joel van Kaam de vrijstaande Marshelon Pourier die van dichtbij de kans op een snel doelpunt liet liggen. De gasten uit Leeuwarden waren in de eerste helft de betere ploeg en kregen een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. De meeste doelpogingen misten echter net doel terwijl ook doelman Max Wolfs een aantal malen attent reageerde. Na rust een totaal ander spelbeeld. Met een aantal frisse gezichten in de ploeg van trainer Arjen Jorritsma creeerde de thuisploeg kans na kans. Vooral Romano Postema had de score kunnen openen maar hij miste tot viermaal toe. Het was uiteindelijk Kian Slor die de groenwitten aan de leiding schoot. Met een prachtig en onhoudbaar schot verdubbelde Jesper de Backer de voorsprong. SC Cambuur was nog eenmaal gevaarlijk via een vrije trap (lat). In de slotfase bepaalden Romano Postema, na uitstekend voorbereidend werk van Joel van Kaam, en Kian de Slor de eindstand op 4-0. Door de zege bleef FC Groningen D1 als enige in deze competitie ongeslagen. Trainer Arjen Jorritsma over de wedstrijd: “Na de eerste minuten sloop er bij ons iets van gemakzucht in en lieten we ze teveel voetballen. Zij gingen er lekker voor terwijl wij steeds onzekerder werden. Na rust herstelden we ons goed en zag je ook dat we controle over de wedstrijd hadden en veel kansen kregen.”
FC GRONINGEN D2 5-1 VELOCITAS D1
0-1 (3.), 1-1 Bjorn Meijer (20.), 2-1 Olivier van der Tuin (24.), 3-1 Luciano Valente (31.), 4-1 Sietze de Klerk (33.), 5-1 Olivier van der Tuin (55.)
opstelling FCG D2 Liam Tyler, Milan Drayer, Redzer Veenkamp, Emircan Gulge, Jesse Glasbergen, Stijn Hensema, Bjorn Meijer, Jamai Bont, Olivier van der Tuin, Rida Ajouaou, Maurilio de Lannoy. Wissels: Revelino Slagveer, Luciano Valente, Sietze de Klerk, Bastiaan Renkema, Rob Vegt.
De ploeg van trainer Bote Talsma behaalde tegen de stadgenoot een ruime en gemakkelijke overwinning. De gasten kwamen al na drie minuten aan de leiding waarna een rommelige fase volgde en de thuisploeg weinig wist af te dwingen. Pas in de twintigste minuut was de eerste grote kans ook meteen raak. Bjorn Meijer rondde een pass van Olivier van der Tuin fraai af. Nog voor rust kwam de FC dankzij een treffer van Olivier van der Tuin op voorsprong. In de eerste drie minuten van de tweede helft besliste FC Groningen D2 het duel. Eerst scoorde Luciano Valente en niet veel later tekende Sietze de Klerk met een beheerste schuiver voor de vierde treffer. Met name Van der Tuin en Meijer lieten daarna diverse kansen onbenut. Pas in de slotfase werd een handvol doelpunten volgemaakt. Op een voorzet van Maurilio de Lannoy kopte Olivier van der Tuin van dichtbij binnen.