Jeugdteams trotseren de kou.

Donderdag 09 februari 2012 om 19:34

Ondanks de winterse omstandigheden werden de kunstgrasvelden op Corpus den Hoorn deze voetbalzaterdag volop benut. Liefst vijf jeugdteams van FC Groningen/Cambuur oefenden op eigen veld.

De A-junioren traden aan tegen zaterdaghoofdklasse ACV en kwamen als winnaar uit de strijd. Voor rust werd niet gescoord maar na zeven minuten in de tweede helft werd de druk op de Drentse defensie beloond. Een eigen doelpunt was het gevolg en die treffer bleek later genoeg voor de zege. Overigens kregen beide teams daarna nog een aantal goede mogelijkheden. De B-junioren wonnen verrassend eenvoudig tegen de A1 van Be Quick 1887 dat uitkomt in de landelijke Tweede Divisie. De ploeg van trainer Peter Moltmaker had echter weinig te duchten van de stadgenoot. Binnen een kwartier lagen al twee treffers in het mandje. Eerst rondde Firosan Ademi een prachtige aanval met Jim de Leeuw af waarna Ademi ook de tweede treffer voor zijn rekening nam. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog een elfmeter toegekend. Christiaan Rodriguez was feilloos vanaf de strafschopstip (foto). Overigens stond op dat moment FCG-reservedoelman Michel Bakker in het doel van de tegenstander. Hij verving al vroeg in de eerste helft de geblesseerde goalie van de Good Old.
De beide C-teams wonnen hun duels ook. In Hoogeveen speelden de tweedejaars C-junioren tegen HZVV B1. De mannen van trainer Rick Mulder stonden bij rust 2-0 voor via doelpunten van Rutger Etten en Juhnino Bacuna. Al vrij snel na de pauze werd het verschil groter gemaakt. Bacuna maakte er nog twee waarna Niels Ridderstap, Stan Haanstra en Tiuri Schieving de zevenklapper voltooiden. De onder-14 ploeg van FCG keek tegen Be Quick 1887 al na negen minuten tegen een 0-2 achterstand aan. Vlak voor rust maakte Ozan Kokcu de aansluitingstreffer. In de tweede 35 minuten speelde FCG een stuk beter en werd het verschil in kwaliteit groter. Testspeler Ibrahim Dumduya maakte gelijk waarna Rundel Martina en tweemaal Marcel Mannes de winst veilig stelden.
FC Groningen/Cambuur D1 speelde een goede en nuttige wedstrijd tegen De Held C1. De fysiek veel sterkere tegenstander nam na dertien minuten een voorsprong waarna Tommie van de Looi gelijkmaakte. Vlak na rust namen de gasten opnieuw de leiding. De ploeg van trainer Hugo creeerde al voetballend een aantal goede kansen maar het duurde tot de slotseconden voodat de beloning kwam. Tristan Cooke was de maker van de 2-2. De jongste ploeg van FCG speelde een puike wedstrijd tegen de opleidingsgenoten van FCG/Cambuur D2. De ploeg uit Leeuwarden nam nog wel de leiding maar met name voor rust speelde de thuisploeg uitstekend. De doelpunten van Orkun Kokcu, Lion Kalentjev en Boy Spijkerman waren daarnaast van grote schoonheid. In het tweede half uur werd het dan wel wat rommeliger maar ondanks een tweede Friese treffer kwam de zege niet meer in gevaar.
Uitslagen:
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 1-0 ACV 1
1-0 e.d (52.)
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 3-0 BE QUICK 1887 A1
1-0 Firosan Ademi (4.), 2-0 Firosan Ademi (14.), 3-0 Christiaan Rodriguez (73.pen.)
HZVV B1 0-7 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
0-1 Rutger Etten (10.), 0-2 Juhnino Bacuna (28.), 0-3 Juhnino Bacuna (40.), 0-4 Juhnino Bacuna (48.), 0-5 Niels Ridderstap (55.), 0-6 Stan Haanstra (65.), 0-7 Tiuri Schieving (72.)
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 5-2 BE QUICK 1887 C1
0-1 (6.), 0-2 (9.), 1-2 Ozan Kokcu (31.), 2-2 Ibrahim Dumduya (53.), 3-2 Ruendel Martina (54.), 4-2 Marcel Mannes (65.), 5-2 Marcel Mannes (67.)
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 2-2 DE HELD C1
0-1 (13.), 1-1 Tommie van de Looi (25.), 1-2 (37.), 2-2 Tristan Cooke (60.)
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 3-2 FCG/CAMBUUR D2
0-1 (5.), 1-1 Orkun Kokcu (10.), 2-1 Lion Kalentjev (21.), 3-1 Boy Spijkerman (26.), 3-2 (37.)