string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jeugdteams sluiten 2010 af.

Dinsdag 14 december 2010 om 20:50

Vandaag mochten de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur voor het laatst aan de bak. De eerste seizoenshelft leek voor RVO FC Groningen/Cambuur al lang te zijn afgelopen. Immers, net als vorig jaar was het Koning Winter die de groene velden van een witte laken voorzag. Ditmaal echter enkele weken eerder waardoor men, met name op Corpus den Hoorn, aan een fatsoenlijke wedstrijd niet meer toe kwam. Gelukkig trad eind vorige week toch nog de dooi in waardoor de A-junioren in het weekeinde nog een oefenwedstrijd konden spelen en alle spelers van de jeugdopleiding vandaag hun verrichtingen mochten vertonen tijdens de jaarlijkse afsluiting.

Vandaag, dinsdag 14 december, was dan op het oude vertrouwde Corpus de laatste activiteit. Gewoon een doorsnee training, hoewel gewoon…? Het is inmiddels traditie dat de laatste training van het jaar iets speciaals is. Elk jaar wordt het grootser aangepakt en ditmaal zagen we bijvoorbeeld nog meer ouders en medewerkers van de jeugdopleiding dan voorheen.
Bij het invallen van de duisternis begonnen de teams aan diverse onderlinge wedstrijden. En dan mag het onderling heten of gewoon een vriendschappelijk partijtje, de spelers hebben daar natuurlijk terecht geen boodschap aan. Er moet gewonnen worden en er moet gescoord worden. Want wie wil niet deel uit maken van het uiteindelijke dreamteam?
Na de eerste verrichtingen werden de spelers maar ook de andere aanwezigen prima verzorgd door Rob en Aukje, sinds jaar en dag de gastheer en gastvrouw bij de jeugdopleiding. Met chocolademelk, gluhwein en een oliebol kon men de kou weer even de baas zijn. Gelukkig zorgde Herman, de elftalleider van B1, voor de orde zodat iedereen op tijd van een versnapering was voorzien. Lang kon er echter niet worden gerust want de diverse trainers stonden uiteraard al weer snel te popelen om de wedstrijden te hervatten.
Alle teams, met een mix van A1 tot en met D3 spelers, waren gebrand om te winnen maar uiteindelijk maakten de volgende elf deel uit van het winnende dreamteam: Stefan van der Lei, Yoell van Nieff, Bob Schepers (allen A1), Glenn Bijl, Bryan Inge (allebei B1), Jim de Leeuw, Richairo Zivkovic (allebei C1), Lukas Siemers (C3), Ids Hannema, Jannik Schoon (allebei D1) en Dion Paapst (D3). Mannen, gefeliciteerd met deze topprestatie!
Het moge duidelijk zijn, ook ditmaal hadden de thuisblijvers ongelijk. Desondanks was het nog nooit zo druk langs de kant en dat zegt toch weer iets over de ongedwongen sfeer en de verbondenheid binnen de RVO. Volgend jaar gaan we zeker op herhaling maar vooraleerst wenst RVO FC Groningen/Cambuur een ieder prettige feestdagen en een sportief, doelpuntrijk maar bovenal gezond 2011!

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’