Jeugdteams scoren er op los.

Woensdag 12 september 2012 om 20:37

Opnieuw een prima weekeinde voor de jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur. Zo troffen de teams van A1, B2 en D1 gezamenlijk negentien maal doel op Corpus den Hoorn. De enige verliespartij werd door C1 geincasseerd.

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 4-0 WILLEM II/RKC A1
1-0 Kevin Mennega (1.), 2-0 Arjen Hagenauw (4.), 3-0 Tigran Gazarjan (32.), 4-0 Tigran Gazarjan (76.)
opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Glenn Bijl, Hans Hateboer, Marciano van Leyenhorst, Tolgahan Cicek (57.Joost Hommenga), Burak Saban, Kevin Mennega (78.Jafar Arias), Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw, Tigran Gazarjan (89.Desevio Payne), Liban Abdulahi (68.Firosan Ademi).
De A-junioren leverden op Corpus den Hoorn wederom een goede wedstrijd af. Twee weken na de ruime zege op Ajax A1 werd ook Willem II/RKC A1 opvallend eenvoudig verslagen. De thuisploeg kende een droomstart. Het duel was goed en wel begonnen of Kevin Mennega had de bal, op een assist van Tigran Gazarjan, er al in liggen. De Groningers gaven de goede opening een prima vervolg. In de vierde minuut rondde Arjen Hagenauw een individuele actie goed af waardoor de droomstart perfect kon worden genoemd. Doelman Sietsma moest nog wel een keer in actie komen maar na ruim een half uur spelen besliste de FC de wedstrijd. Een steekpass van Hagenauw werd door Gazarjan beheerst afgerond: 3-0.
Na rust was de eerste de beste kans ook al meteen voor FCG. Mennega kon echter net niet bij een voorzet van Gazarjan. De gasten probeerden daarna over de flanken wat gevaarlijker te worden maar de meeste aanvallen liepen op niets uit. De kansen bleven zich echter wel opstapelen bij de heersende ploeg van trainer Raveneau. Zo waren Hagenauw en Gazarjan dichtbij treffer nummer vier. Uiteindelijk kwam die er in de 76ste minuut. Firosan Ademi legde af op Gazarjan die de bal wederom met veel gevoel binnenschoof. De wedstrijd was al lang en breed gespeeld maar een hogere score had er zeker ingezeten. Zo raakten zowel Jafar Arias als Hagenauw nog eens de lat  en besloot Ademi in kansrijke positie naast. Dat deed de Brabantse combinatieploeg in blessuretijd ook.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 7-0 ADO DEN HAAG B2
1-0 Juhnino Bacuna (17.), 2-0 Stan Haanstra (18.), 3-0 Rutger Etten (19.), 4-0 Sadik Spijodic (40.), 5-0 David Voigt (48.), 6-0 Stan Haanstra (51.), 7-0 Peter van Son (80.)
opstelling FCG B2 Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap, Twan Nieboer (65.Wessel Koomans), Mohammed Abdoel Karim, Amedi Ndyaisaba (41.Daan Ganzinga), Gerald Postma, Juhnino Bacuna, David Voigt, Stan Haanstra (65.Peter van Son), Rutger Etten, Sadik Spijodic.
Voor het tweede weekeinde op rij pakte de ploeg van trainer Peter Hoekstra drie punten. Vanaf het begin was de thuisploeg dominerend en kreeg het snel kansen op een doelpunt. Stan Haanstra (op keeper) en Juhnino Bacuna (kopbal van de doellijn gehaald) misten echter. Nadat Bacuna over had gekopt en Sadik Spijodic zijn schot net over zag gaan was het in minuut zeventien wel raak. Haanstra kon de bal net voor de lijn voorzetten waarna Bacuna van dichtbij de 1-0 binnentikte. Een spectaculaire periode volgde want nog geen twee minuten later was de stand al naar 3-0 getild. Haanstra knalde hard en laag binnen terwijl Rutger Etten op aangeven van Spijodic ook trefzeker was. Meer kansen volgden. Bacuna passeerde op de vierkante meter enkele spelers maar kon net niet scoren. Ook de gasten kregen naar het einde van de eerste helft toe enkele mogelijkheden. Het was Spijdodic die op slag van rust de stand op 4-0 bepaalde.
Ook de tweede helft kende aanvankelijk eenzelfde beeld. Na acht minuten joeg David Voigt de bal prachtig in de rechter bovenhoek. In de 51ste minuut belandde de bal over een aantal schijven bij Haanstra die zijn tweede treffer van de dag scoorde: 6-0. Daarna kwam ADO wat meer opzetten en kregen ze ook zeker kansen om tegen te scoren. Zo ging een kopbal net over het doel en had doelman Erwin Heidekamp ook nog twee goede reddingen in petto. In de slotfase schoot Bacuna na een pass van Wessel Koomans net over. De laatste actie van de wedstrijd leverde voor de FC een zevende treffer op. Peter van Son haalde doeltreffend uit. Een prima wedstrijd van een gretige thuisploeg dat veel gevaar wist te creeeren.
AZ C1 4-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
1-0 (8.), 1-1 Marcel Mannes (10.), 2-1 (15.), 3-1 (37.), 3-2 Marcel Mannes (48.), 4-2 (65.)
opstelling FCG C1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Niels Hylkema, Dennis Molema, Arthur Ymele Feudjio, Jan Hup (61.Cheriel Girdharie), Marcel Mannes, Ivan Spijkstra (36.Ruendel Martina), Ozan Kokcu (36.Eike Begemann), Ids Hannema (51.Daan Wijma).
De C1 van FC Groningen/Cambuur keerde met lege handen terug naar Groningen. De ploeg kreeg al voor de wedstrijd een tegenslag te verwerken. Mathijs Elderman viel geblesseerd weg waardoor trainer Rick Mulder enkele veldwisselingen door moest voeren. De eerste helft begon rommelig en via een aanval over de linkerflank kwam AZ op voorsprong. Toch kon Marcel Mannes vrij snel alweer gelijk maken. De groenwitten konden daarna ook meer druk geven. De Alkmaarders creeerden echter de betere kansen en kwamen na een kwartier spelen op 2-1. Voor rust trof Jan Hup nog de lat waardoor de Groningers met een achterstand gingen rusten.
“In de pauze heb ik gezegd dat we meer vooruit moeten verdedigen en dat we meer het initiatief moeten nemen.” aldus trainer Mulder. Dat lukte ook veel beter dan in de eerste 35 minuten. De ploeg uit Noord-Holland liep nog wel uit naar 3-1 maar opnieuw Mannes bracht de spanning terug in de wedstrijd. Mulder: “We speelden daarna echt aardig en hielden AZ onder druk.” Toch bleef de gelijkmaker uit. En dat was ongelukkig want Jan Hup trof voor de tweede maal de lat en de grote vraag was of de bal wel of niet de doellijn was gepasseerd. Volgens de arbiter was dat niet het geval. De tegenstander maakte in de slotfase nog een vierde doelpunt en miste daarnaast nog een strafschop. “AZ was beter maar de tweede helft was van onze kant prima. We hebben met name na rust strijd geleverd,” aldus trainer Mulder.
AZ C2 0-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Marc Vegter (4.), 0-2 Daniel Camara Bos (18.), 0-3 Tristan Cooke (70.)
opstelling FCG C3 Luuk Zwiers, Bas van Veen, Dion Paapst, Jochem de Vries, Yorno Lunenborg (Armani Mardjoeki), Tommie van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Martijn van Maastrigt, Daniel Camara Bos (Tristan Cooke), Jhurrey Margaritha.
De onder-14 ploeg van FC Groningen/Cambuur behaalde in Alkmaar een ruime zege op AZ. De thuisploeg kreeg zeker ook kansen maar de FC was het meest effectief in de afwerking. Al na vier minuten opende Marc Vegter de score. Daniel Camara Bos verdubbelde de voorsprong halverwege de eerste helft. Trainer Rene Wollerich blikte tevreden terug: “We hebben ervoor gevochten en collectief een goede teamprestatie neergezet. De organisatie stond goed en we gaven veel druk op de bal waardoor AZ werd gedwongen fouten te maken.”
Na rust kregen de gasten genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden. Alleen Tristan Cooke kon bij het sluiten van de markt nog een derde treffer laten aantekenen. “We hadden er een paar meer kunnen maken. De opbouw was goed verzorgd en we gingen goed door. Maar AZ had ook zeker een paar keer kunnen scoren,” aldus de trainer van de C3. Met zes punten uit de eerste drie duels is de competitiestart naar wens verlopen. In de laatste twee duels wist de ploeg liefst dertien maal te scoren.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 8-0 DE GRAAFSCHAP D1
1-0 Lion Kalentjev (9.), 2-0 Daniel van Kaam (18.), 3-0 Lion Kalentjev (30.), 4-0 Orkun Kokcu (33.), 5-0 Orkun Kokcu (34.), 6-0 Daniel van Kaam (39.), 7-0 Jearl Margaritha (44.), 8-0 Boy Spijkerman (45.)
opstelling FCG D1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Mark Versteegen, Luka Prljic, Rick Boyer, Mees Gootjes, Ashraf Hezam, Orkun Kokcu, Lion Kalentjev, Daniel van Kaam, Boy Spijkerman. Wissels: Jearl Margaritha, Tapmahoe Sopacua, Mark te Velde, Ken Raghoebar, Giovanni Oldersma, Sander Jansen.
De ploeg van trainer Hugo behield ook na de derde wedstrijd in de Eerste Divisie C de volle buit. De Graafschap D1 werd weggespeeld op Corpus den Hoorn en eenvoudig met 8-0 verslagen. Al in de beginfase kreeg de thuisploeg via Ashraf Hezam, Lion Kalentjev en Steyn Strijker kansen op de openingstreffer. De ban werd uiteindelijk gebroken in de negende minuut. Orkun Kokcu zag zijn schot geparreerd door de doelman waarna Kalentjev in een leeg doel binnen kon koppen. Veelvuldig waren steekpasses van de FC de verdediging van de gasten te machtig. Eerst miste Boy Spijkerman nog een kans maar even later schoot Daniel van Kaam wel binnen. Pas in de slotminuut moest doelman Mats Roorda zijn eerste goede redding verrichten. Op slag van rust eindigde een uitstekende aanval via Van Kaam bij Kalentjev die beheerst nummer drie binnenschoot.
In de tweede helft liep de score hard op en wisten de Groningers in een tijdsbestek van twaalf minuten vijfmaal doel te treffen. De eerste en tweede kwamen op naam van Orkun Kokcu. Bij de 4-0 belandde de bal via Van Kaam en Mees Gootjes bij Kokcu. Opnieuw een mooi uitgespeelde aanval. Spijkerman zag zijn poging nog gekeerd en zag ook een inzet van de lijn gehaald. In de 39ste minuut trof Van Kaam van binnen de zestienmeter hard doel. Vanaf een meter of twintig maakte Jearl Margaritha de zevenklapper vol waarna Boy Spijkerman vanaf de lnkerkant opkwam en eenvoudig de 8-0 liet aantekenen. In de slotfase was de scherpte wat weg waardoor niet meer gescoord werd. Een prima wedstrijd echter van de thuisploeg.
VELOCITAS D1 0-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Joshua Sion (4.), 0-2 Gerwin Heidema (44.)
opstelling FCG D3 Daan Reiziger, Leonel Miguel, Pim Betzema, Leon Santema, Quinten Anakotta, Magnus Klaber, Gerwin Heidema, Jarno Deuring, Remco Balk, Joris Reiziger, Joshua Sion. Wissels: Mark Ploeger, Jonathan Edens, Giovanni Zwikstra, Harold Kwant, Nick van Leeuwen.
De eerstejaars D-pupillen maakten het zichzelf onnodig lastig tegen stadgenoot Velocitas D1. Al vroeg in de wedstrijd schoot Joshua Sion de ploeg op voorsprong maar vervolgens miste het team een aantal goede kansen. Voor het doel was men echter niet scherp genoeg. Pas halverwege de tweede helft kon de bevrijdende tweede treffer worden gemaakt. Gerwin Heidema scoorde voor de gasten. Dankzij goed keeperswerk en de sterke verdediging wist de FC achterin de nul te houden. “We kunnen veel beter dan wat we vandaag hebben laten zien,” was de conclusie van trainer Bote Talsma.