Jeugdteams RVO FC Groningen weer in actie.

Zaterdag 16 januari 2010 om 19:31

Dit weekeinde werkten de jeugdteams van RVO FC Groningen de eerste oefenwedstrijden van 2010 af.
RVO FC Groningen A1 kwam op Papendal in actie tegen Vitesse/AGOVV A1 en won met 2-3 (1-2). Via twee doelpunten van testspeler Christian Gandu nam de ploeg van trainer Paul Raveneau een 2-0 voorsprong. Gandu speelde eerder voor FC Utrecht maar staat momenteel onder contract bij Borussia Dortmund. De Gelderlanders kwamen nog sterk terug (2-2) maar het was Madjer Lukoki die alsnog de winnende treffer wist te scoren.
RVO FC Groningen B1 verspeelde in Hengelo tot tweemaal toe een voorsprong en ging met 3-2 onderuit bij VA FC Twente B2. Paulo Francisco maakte beide treffers voor de ploeg van trainer Peter Moltmaker.
RVO FC Groningen D1 won vrijdagavond al met 1-3 (0-0) van HZVV C2. In de eerste helft miste Stan Haanstra een strafschop maar binnen 15 seconden in de tweede helft zette Haanstra de ploeg van trainer Hugo toch op voorsprong. Daarna liepen de tweedejaars D-pupillen uit naar 0-3 via doelpunten van opnieuw Stan Haanstra en Ben Tiemersma. De tegentreffer was slechts voor de statistieken.
RVO FC Groningen D2 kende in de competitie veel problemen met HZVV D1 (na een achterstand won het tweemaal nipt) maar won nu veel eenvoudiger met 0-3 (0-1). Via Eike Begemann nam het jongste jeugdteam van de RVO vlak voor rust de leiding. Na rust bepaalde Emiel Seigers met twee doelpunten de eindstand op 0-3.