Jeugdteams op dreef tegen AZ.

Woensdag 27 juni 2012 om 10:57

Vier zeges en twee nederlagen. Dat was de balans voor de jeugdteams van RVO FC Groningen in de wedstrijden tegen AZ. Later op de middag spelen de A-junioren op de Esserberg tegen Be Quick 1887.

BE QUICK 1887 3-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Jafar Arias (10.), 0-2 Tolgahan Cicek (23.), 1-2 (33.), 1-3 Tigran Gazarjan (36.), 2-3 (43.), 2-4 Jafar Arias (44.), 3-4 (61.)
In stadion De Esserberg behaalden de A-junioren van FC Groningen/Cambuur een nipte zege in een doelpuntrijk duel. Jafar Arias schoot de FC al na tien minuten op voorsprong. Nadat Tolgahan Cicek de score naar 0-2 had getild kon de thuisploeg even later iets terugdoen. Tigran Gazarjan bracht in een mum van tijd het verschil weer terug tot twee doelpunten. In de slotfase voor rust wist de Good Old een strafschop te benutten waarna opnieuw Jafar Arias de stand op 2-4 bepaalde. In de tweede helft vielen aanmerkelijk minder hoogtepunten te noteren. Kevin Mennega raakte de paal terwijl Be Quick nog eens tegen scoorde. Verder liet de ploeg van trainer Raveneau het echter niet komen.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 2-0 AZ B1
1-0 Richairo Zivkovic (22.), 2-0 Richairo Zivkovic (37.)
De ploeg van trainer Peter Moltmaker was tachtig minuten lang de betere en behaalde dan ook een eenvoudige overwinning. In de eerste helft liet het bij vlagen prima aanvalsspel zien en wist het ook een voorsprong te nemen dankzij twee doelpunten van Richairo Zivkovic. Een treffer van Willem Gootjes werd wegens buitenspel afgekeurd. De Alkmaarders konden zich voor het doel van goalie Robin Mennega niet profileren. Na rust eenzelfde beeld van de wedstrijd. AZ onmachtig terwijl FCG met name in het begin nog wat aardige kansen creeerde. Kasper Oldenburger zag eerst een schot gestopt door de doelman, even later volleyde hij naast. De intenties bleven goed maar naarmate het einde vorderde werd het spel voorin ook wat slordiger.
AZ B2 1-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR B2
0-1 Stan Haanstra (23.), 0-2 Winston (33.), 0-3 Peter van Son (43.), 1-3 (72.), 1-4 Dave Bosgraaf (80.)
In het eerste kwartier was de ploeg uit Noord-Holland sterker terwijl de gasten wat passief speelden. Dat veranderde echter snel en de groenwitte formatie werd ook beloond. Met een prachtige boogbal opende Stan Haanstra de score waarna Winston de tweede treffer voor zijn rekening nam. De eerstejaars B-junioren speelden goed en met een prima instelling. Vlak na rust werd de voorsprong groter door Peter van Son en pas acht minuten voor tijd kon AZ iets terug doen. Dave Bosgraaf bepaalde in de slotminuut de eindstand op 1-4. Afgezien van de openingsfase kwamen de Groningers eigenlijk nooit echt in de problemen.
AZ C1 4-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
1-0 (13.), 2-0 (17.), 3-0 (19.), 4-0 (34.)
De FC kwam op achterstand door een eigen doelpunt van Dennis Molema. Vervolgens was de ploeg de draad kwijt en liet het de kopjes (te snel) hangen. Het gevolg daarvan was dat nog voor rust de achterstand opliep tot 4-0. In de tweede 35 minuten ging het wel een stuk beter en konden de gasten ook meer druk naar voren zetten. Pas in de slotfase werd nog een goede kans gecreeerd. Trainer Rick Mulder: “Na het eigen doelpunt toonden we teveel ontzag voor de tegenstander en waren we angstig in de duels. In de tweede helft kwamen we beter voor de dag en konden we meer druk uitoefenen. Derhalve is er nog veel werk aan de winkel.”
AZ C2 0-6 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Jhurrey Margaritha (7.), 0-2 Jhurrey Margaritha (12.), 0-3 Marc Vegter (35.), 0-4 Daniel Teune (40.), 0-5 Martijn van Maastrigt (44.), 0-6 Marc Vegter (55.)
De onder-14 ploeg van FCG overdonderde de thuisploeg en ging met een monsterzege aan de haal. Al voor rust werd het duel, mede dankzij twee doelpunten van Jhurrey Margaritha, beslist. Ook na de hervatting werd volop gescoord en daarmee was trainer Rene Wollerich ook meer dan tevreden: “Ik heb vandaag genoten. De inzet, het voetballend vermogen en de drive. Alles klopte. We hebben de laatste tijd veel getraind op het druk zetten op de bal en dat werd prima uitgevoerd. Daarnaast hebben we het kwalitatieve overwicht omgezet in daadkracht. AZ kreeg eigenlijk maar een echte kans en dat zegt ook genoeg.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 3-0 AZ D1
1-0 Orkun Kokcu (3.), 2-0 Tapmahoe Sopacua (22.), 3-0 Mark te Velde (34.)
In een leuke en aan Groningse zijde prima wedstrijd scoorde de thuisploeg al vroeg het openingsdoelpunt. Daniel van Kaam gaf de pass op Orkun Kokcu die doeltreffend afrondde. Na 22 minuten werd de voorsprong verdubbeld dankzij een goal van Tapmahoe Sopacua. Vlak na rust bepaalde Mark te Velde de eindstand op 3-0. Trainer Hugo blikte tevreden terug op het gewonnen duel: “We legden goed combinatiespel op de mat en daarbij speelden we gedreven. Gevolg was dan ook dat we veel kansen voor het doel kregen. Als de laatste pass iets beter was verzorgd en we in de zestien meter wat rustiger waren geweest dan was de uitslag zeker hoger uitgevallen. Achterin stonden we daarnaast goed en agressief te verdedigen”
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 1-5 AZ D2
0-1 (10.), 0-2 (13.), 0-3 (30.), 0-4 (31.), 1-4 Magnus Klaber (37.), 1-5 (60.)
In de eerste echte test leed de ploeg van trainer Bote Talsma een kansloze nederlaag tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Het eerste gevaar kwam van de Alkmaarders waarna Joshua Sion zijn schot gestopt zag door de doelman. In het vervolg acteerde AZ beter en creeerde het ook mooie kansen. Via een snelle aanval en een kopbal werd het in kort tijdsbestek 0-2. Vlak voor rust viel de derde treffer. Meteen na de hervatting werd er na een defensieve fout van de Groningers opnieuw gescoord. Magnus Klaber deed nog wel iets terug maar AZ liet meerdere goede kansen en mogelijkheden onbenut. Pas in de laatste minuten werd een handvol treffers volgemaakt.
Voor aanvang van de wedstrijd kwam FCG D3 op de foto. Klik hier voor de video!