Slechts twee zeges vielen op deze voetbalzaterdag te noteren voor de jeugdteams van FC Groningen/Cambuur. De punten werden ditmaal buitenshuis door D3 en C1 gepakt. Op Corpus den Hoorn gingen de drie gespeelde thuiswedstrijden verloren, waaronder die van de koplopers D1 en B2.

FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 1-2 FEYENOORD A1
1-0 Tigran Gazarjan (25.), 1-1 (29.), 1-2 (75.)
opstelling FCG A1 Wieger Sietsma, Desevio Payne, Thijs Gerlofs (85.Joost Hommenga), Marciano van Leyenhorst, Ron Janzen (85.Tolgahan Cicek), Burak Saban, Kevin Mennega, Noureddine Boutzamar, Arjen Hagenauw (70.Jafar Arias), Tigran Gazarjan (80.Firosan Ademi), Ifeayi Gorissen (73.Liban Abdulahi).
Voor de eerste maal dit seizoen stapten de A-junioren van FC Groningen/Cambuur zonder punten van eigen veld. Desalniettemin was het een gelijkwaardige wedstrijd op Corpus den Hoorn. De thuisploeg creeerde het eerste gevaar middels een schot van Noureddine Boutzamar en enkele goed genomen corners. In de 25ste minuut kwamen de mannen van trainer Paul Raveneau op voorsprong. Kevin Mennega gaf de steekbal waarna Tigran Gazarjan knap en beheerst de 1-0 binnen wist te werken. Toch duurde de vreugde niet lang. Vier minuten later gaf de Groningse defensie een vrije doorloop weg en met een doelreffende uithaal kwam de 1-1 op het scorebord te staan. Een tweede treffer aan Groningse zijde behoorde echter zeker nog tot de mogelijkheden. Zo werd een vermeend doelpunt om onduidelijke redenen afgekeurd en claimde de FC een strafschop na handspel in de zestien.
Na rust kon het duel in eerste instantie ook alle kanten op. FCG was met hoekschoppen gevaarlijk maar had ook de pech dat de ballen vaak net verkeerd vielen. Feyenoord was in de beginfase van de tweede helft sporadisch bij het doel van Wieger Sietsma te vinden maar kreeg wel de beste kans. Een vrije kopkans werd echter onbenut gelaten. Naarmate het einde van de wedstrijd naderde kwamen de Rotterdammers toch wat meer opzetten. Een kwartier voor tijd viel alsnog de winnende 1-2 voor de gasten. Opnieuw werd een speler in het strafschopgebied ongedekt gelaten en ditmaal werd met het hoofd wel gescoord. Op het laatst probeerde de FC het nog wel maar tot kansen kwam het niet meer.
FEYENOORD B1 5-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR B1
1-0 (11.), 2-0 (13.), 3-0 (15.), 3-1 Richairo Zivkovic (23.), 4-1 (47.), 5-1 (80.)
opstelling FCG B1 Robin Mennega, Niels Ridderstap, Keziah Veendorp, Roland Baas, Anton Hekman (62.Amedia Ndayisaba), Willem Gootjes, Jim de Leeuw, Niels Stenekes (73.David Voigt), Richairo Zivkovic, Gijs Jasper (41.Pier Veldman), Kasper Oldenburger.
De B-junioren deden zichzelf te kort en kregen in Rotterdam een flink maar onnodig pak slaag tegen Feyenoord B1. Toch begonnen de gasten goed aan de wedstrijd. Zo speelde het eerste gedeelte van de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Na elf minuten ging het echter volledig mis. In drie omschakelpunten counterden de Rotterdammers in een tijdsbestek van vier minuten naar een 3-0 voorsprong. FCG knokte zich wel terug in de wedstrijd en scoorde al vrij snel de aansluitingstreffer. Jim de Leeuw bediende Richairo Zivkovic die een mooie aanval afsloot met een treffer. Daarna veel kansen voor de FC dat echter niet wist te scoren. In de tweede helft redde de Feyenoord-goalie miraculeus waarna een nieuwe counter doeltreffend bleek voor de thuisploeg. Dat was het breekpunt van de wedstrijd. In de slotfase speelde Niels Ridderstap nog te kort terug waardoor het uiteindelijk 5-1 werd. “We hebben de doelpunten te gemakkelijk weggegeven waardoor het ook een teleurstellende uitslag werd. Daarnaast vond ik de uitvoering van bepaalde taken onvoldoende,” concludeerde trainer Peter Moltmaker.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B2 1-3 WILLEM II/RKC B2
1-0 Sadik Spijodic (4.), 1-1 (12.), 1-2 (21.), 1-3 (64.)
opstelling FCG B2 Kevin Wilpstra, Daan Ganzinga, Twan Nieboer (60.Peter van Son), Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Juhnino Bacuna, Rutger Etten, Stan Haanstra, Youri Schuur, Sadik Spijodic.
De onder-16 ploeg van trainer Peter Hoekstra speelde de slechtste wedstrijd van het seizoen en had dan ook geen recht van spreken op een beter resultaat. De start was althans nog wel goed. Sadik Spijdodic wist geklungel in de Brabantse defensie eenvoudig af te straffen. Die score werd echter snel omgedraaid want zeventien minuten later keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan mede door slecht ingrijpen door de verdedigers. Doelman Wilpstra kreeg ook daarna meer werk te verrichten dan zijn collega aan de andere kant. In de slotfase voor rust werd een poging van Stan Haanstra nog wel gekeerd door de goalie. Na rust begon FC wel iets sterker en met goede bedoelingen maar er werd te slordig gespeeld om voor echt gevaar te zorgen. Veel passes kwamen niet aan terwijl in de duels de gasten ook sterker bleken. Een kwartier voor tijd viel de 1-3 waarna meerdere mogelijkheden nog onbenut werden gelaten door Willem II/RKC.
PEC ZWOLLE C1 0-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
0-1 Marcel Mannes (17.)
opstelling FCG C1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Mathijs Elderman, Niels Hylkema, Daan Wijma, Marc Vegter (70.Ivan Spijkstra), Cheriel Girdharie (36.Dennis Molema), Marcel Mannes, Ozan Kokcu, Eike Begemann (58.Ruendel Martina).
“We hebben een goede teamprestatie geleverd en een dikke voldoende gescoord. Daarnaast straalden de jongens het willen winnen uit,” zei een tevreden trainer Rick Mulder na het gewonnen uitduel in Zwolle. De eerste helft ging nog wel gelijk op alhoewel de Groningers het meest verzorgd speelden. Na een mooie aanval over drie schijven schoot Marcel Mannes de gasten op voorsprong. Ook de thuisploeg kreeg een paar goede mogelijkheden maar scoorden niet. FCG had slechts enkele speldenprikken in petto. Na rust stond de defensie van FC Groningen/Cambuur als een huis en werd niets meer weggegeven. Via Marc Vegter (miste in een een-tegen-een situatie) en Marcel Mannes (schot op de lat) had de score opgevoerd kunnen worden. Dat gebeurde niet maar de drie punten gingen wel mee terug naar Groningen.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 2-6 FC TWENTE D1
0-1 (3.), 1-1 Tapmahoe Sopacua (6.), 1-2 (13.), 1-3 (16.), 1-4 (27.), 1-5 (36.), 1-6 (45.), 2-6 Lion Kalentjev (52.)
opstelling FCG D1 Giovanni Oldersma, Steyn Strijker, Ken Raghoebar, Luka Prljic, Rick Boyer, Mark te Velde, Tapmahoe Sopacua, Mark Versteegen, Boy Spijkerman, Daniel van Kaam, Ashraf Hezam. Wissels: Orkun Kokcu, Lion Kalentjev, Sander Jansen, Mees Gootjes, Mats Roorda, Jearl Margaritha.
De ploeg van trainer Hugo Alves Velame leed de eerste nederlaag van het seizoen. Dat gebeurde met ruime cijfers van concurrent FC Twente D1. De gasten openden sterker en feller aan het duel. Al na drie minuten raakte een vrije trap de lat waarna de rebound binnen werd gekopt. Niet veel later stond het echter alweer gelijk. Een mooie aanval belandde via meerdere spelers bij Tapmahoe Sopacua die uithaalde met een schot in de bovenhoek. Met name verdedigend had de thuisploeg alle problemen. In de dertiende minuut werd de bal ongelukkig in eigen doel verwerkt. Nog had Daniel van Kaam een goede kans om de FC wederom langszij te schieten maar zijn schot werd eenvoudig gekeerd. Aan de andere kant was het telkens wel raak waardoor de Tukkers met een 4-1 voorsprong konden gaan rustten.
In het tweede half uur was alleen FCG in de aanval. Binnen een minuut liet Jearl Margaritha op aangeven van Boy Spijkerman een goede kans onbenut. Een legio aan kansen en mogelijkheden volgden voor de groenwitte formatie. Orkun Kokcu, Margaritha, Spijkerman, Mark Versteegen en Luka Prlic waren telkens dichtbij een doelpunt. Het vizier stond niet op scherp, daarnaast verkeerde ook de Twente doelman in grootste vorm. Mees Gootjes trof nog de lat en ook dat was illustratief voor dit duel. Het zat namelijk ook niet mee. FC Twente kwam na rust tweemaal over de middenlijn maar was uiterst effectief door beide malen te scoren. Acht minuten voor tijd kon Lion Kalentjev een tweede treffer maken maar de 2-6 nederlaag was wel een feit. Daardoor is de spanning in de Eerste Divisie C wel helemaal terug.
URK D1 0-7 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
0-1 Giovanni Zwikstra (4.), 0-2 Gerwin Heidema (5.), 0-3 Remco Balk (20.), 0-4 Jonathan Edens (41.), 0-5 Jarno Deuring (44.), 0-6 Jarno Deuring (56.), 0-7 Joshua Sion (60.)
opstelling FCG D3 Nick van Leeuwen, Harold Kwant, Pim Betzema, Giovanni Zwikstra, Quinten Anakotta, Joris Reiziger, Gerwin Heidema, Jarno Deuring, Joshua Sion, Magnus Klaber, Remco Balk. Wissels: Jonathan Edens, Mark Ploeger, Leonel Miguel, Leon Santema, Daan Reiziger.
De ploeg van trainer Bote Talsma verliet Urk met een zevenklapper en continueerde zo de ongeslagen status in de Tweede Divisie F. De ploeg kende een droomstart want binnen vijf minuten lagen al twee doelpunten in het mandje. Toch speelde de ploeg wisselvallig. Bij vlagen werd goed gecombineerd maar dit werd afgewisseld door slechte momenten. Voor rust kreeg de thuisploeg ook enkele uitstekende kansen maar met een 3-0 voorsprong ging de FC de rust in. In de tweede helft gaven de Groningers nagenoeg niets meer weg. Urk kwam er niet meer aan te pas en dankzij onder meer twee doelpunten van Jarno Deuring kon opnieuw een winstpartij bij worden geschreven.