Jeugdteams oefenen sterk.

Vrijdag 08 augustus 2014 om 22:29

Zes van de zeven jeugdteams van FC Groningen behaalden zeges. Drie daarvan werden behaald tegen PEC Zwolle.

Op het hoofdveld van vv Zuidlaarderveen won FC Groningen A1 dankzij een flitsend begin van de tweede helft van PEC Zwolle A1. Voor rust waren de kansen schaars. Na vier minuten kreeg Juninho Bacuna een eerste mogelijkheid maar zijn schot miste precisie. De gasten uit Zwolle zagen een treffer afgekeurd wegens buitenspel maar kregen halverwege de eerste helft een enorme kans om op voorsprong te komen. Ook op slag van rust was PEC Zwolle dichtbij maar ditmaal bracht doelman Erwin Heidekamp redding.
De tweede drie kwartier begon sensationeel voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra want tussen de 54ste en 57ste minuut werd liefst driemaal gescoord. Stan Haanstra tikte de bal langszij de doelman, Cedric Main schoot de bal op fraaie wijze in de kruising waarna Twan Nieboer van dichtbij de 3-0 binnen kopte. Zo was de wedstrijd in korte tijd beslist. Op een voorzet van Daniel Lazarovski kopte Kasper Oldenburger net naast. In de slotfase voorkwam de paal en doelman Heidekamp een Zwolse tegentreffer.
Op Zoudenbalch speelde FC Groningen B1 een prima wedstrijd tegen eredivisionist FC Utrecht B1. Noel Wever bracht de FC al vroeg aan de leiding waarna Luke Millar de voorsprong middels een kopbal verdubbelde. Na rust kwam de thuisploeg meteen terug in de wedstrijd maar de zege gaven de Groningers niet meer uit handen. In Emmen incasseerde FC Groningen B2 een forse nederlaag tegen FC Emmen B1.Toch speelde het team van Sander van Gessel in de eerste 35 minuten niet eens slecht en kreeg het ook de betere kansen. Vlak voor rust nam Emmen de leiding en in de tweede helft was het aan Groningse zijde stukken minder en speelde de vermoeidheid een rol. Teun Cools maakte op 5-0 nog een eretreffer.
FC Groningen C1 behaalde in Emmen een grote overwinning op de leeftijdsgenoten van FC Emmen C1. Voor rust was de FC productief en maakte het in een periode van zeventien minuten maar liefst zes goals. Wilko van der Kooi maakte een glaszuivere hattrick. Op trainingskamp in Luttenberg won FC Groningen C2 met dezelfde cijfers (6-1) van Flevo Boys C1. In dit duel vielen de meeste goals juist na rust. Tussen de 51ste en 58ste minuut was het viermaal raak voor de mannen van trainer Gerard Wiekens.
In het IJsseldelta stadion in Zwolle was FC Groningen D1 te sterk voor de onder-13 ploeg van PEC Zwolle. Voor rust troffen Jesper de Backer en Kian Slor doel. Romano Postema was de enige goalgetter na de pauze. Ook de onder-12 teams van FC Groningen en PEC Zwolle namen het tegen elkaar op. In Zuidlaarderveen nam FC Groningen D2 al vroeg in de wedstrijd een voorsprong. Na vier minuten schoot Olivier van der Tuin beheerst de openingstreffer binnen.
Doelman Owen van der Vlag redde vervolgens op een vrije trap, In de elfde minuut kopte Rida Ajouaou uit een corner van Luciano Valente de 2-0 binnen de touwen. Zes minuten voor rust verdween een hoekschop van Maurilio de Lannoy ineens in het doel. In de slotfase voor rust voorkwam Van der Vlag een tegendoelpunt door tot tweemaal toe prima te redden. Een schotpoging van de opponent in de 28ste minuut ging ook maar ternauwernood naast.
Dankzij een harde uithaal van Olivier van der Tuin werd de stand na tien minuten in de tweede helft naar 4-0 getild. Dat was goed maar ook wel wat geflatteerd gezien het spelbeeld. Daarvoor had Zwolle immers ook al de dwarsligger geraakt. Het Zwolse doelpunt kwam er wel maar Rida Ajouaou en Maurilio de Lannoy zorgden voor het slotakkoord door beiden hun tweede treffer van de dag te maken.
Teams Locatie Groningen
FC GRONINGEN A1 3-0 PEC ZWOLLE A1
1-0 Stan Haanstra (54.), 2-0 Cedric Main (55.), 3-0 Twan Nieboer (57.)
FC UTRECHT B1 1-2 FC GRONINGEN B1
0-1 Noel Wever (11.), 0-2 Luke Millar (39.), 1-2 (47.)
FC EMMEN B1 5-1 FC GRONINGEN B2
Doelpunt: Teun Cools
FC EMMEN C1 1-6 FC GRONINGEN C1
0-1 Wilko van der Kooi (14.), 0-2 Wilko van der Kooi (19.), 0-3 Wilko van der Kooi (21.), 0-4 Werner Bouma (24.), 0-5 Mark Jagt (29.), 0-6 Nick Kleen (31.), 1-6 (64.)
FC GRONINGEN C2 6-1 FLEVO BOYS C1
1-0 Tariq Lancelot (7.), 2-0 Remco Balk (51.), 3-0 Julian Fluks (54.), 4-0 Sven Jager (57.), 5-0 Jules Anakotta (59.), 5-1 (61.), 6-1 Jarno Deuring (66.)
PEC ZWOLLE D1 1-3 FC GRONINGEN D1
0-1 Jesper de Backer (7.), 1-1 (12.), 1-2 Kian Slor (21.), 1-3 Romano Postema (43.)

FC GRONINGEN D2 6-1 PEC ZWOLLE D2
1-0 Olivier van der Tuin (4.), 2-0 Rida Ajouaou (11.), 3-0 Maurilio de Lannoy (24.), 4-0 Olivier van der Tuin (40.), 4-1 (45.), 5-1 Rida Ajouaou (54.), 6-1 Maurilio de Lannoy (56.pen.)
Teams Locatie Leeuwarden
VITESSE ’63 C1 3-5 SC CAMBUUR C2
1-0, 1-1 Job Zwager, 2-1, 2-2 Kian Visser, 2-3 Deno Alejo, 2-4 Deno Alejo, 2-5 Rik de Boer, 3-5