Jeugdteams in winning mood.

Woensdag 07 september 2011 om 22:40

Een goede dag voor de in Groningen spelende jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur. Vijfmaal werd gewonnen, enkel C3 leed een nederlaag.

Momenten en doelpunten uit de vier thuisduels zijn nu te bekijken op het YouTube kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
DE GRAAFSCHAP A1 0-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
0-1 Robby Holder (44.)
opstelling FCG A1 Robert Smit, Paulo Francisco, Jesse Renken, Hans Hateboer, Ron Janzen, Burak Saban (89.Noureddine Boutzamar), Kevin Mennega (46.Ifeayi Gorissen), Yoell van Nieff, Tigran Gazarjan (74.Marnick Ottens), Mark Diemers, Robby Holder (69.Bryan Inge).
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding pakte in Doetinchem de eerste drie punten van dit seizoen. Voor rust liet FCG weinig zien en met zes corners in het eerste kwartier was het de thuisploeg die als beste startte. Doelman Robert Smit was er telkens goed bij zodat er weinig gevaar door de aanvallers van de thuisploeg kon worden gesticht. Pas in de slotfase viel aan Groningse zijde de eerste goede combinatie te bewonderen. Een minuut voor rust werd de opleving beloond met een treffer. Kevin Mennega schoot de bal na een pass van Burak Saban op de goalie waarna Robby Holder eenvoudig kon scoren. Na rust bleven aan beide kanten grote kansen uit en werden vooral schotpogingen ondernomen. Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan en Mark Diemers vonden het net echter niet. Zeven minuten voor tijd kreeg Ron Janzen de rode kaart waardoor FCG verder in ondertal moest spelen. Na negentig minuten kon de benauwde 1-0 over de streep worden getrokken. Al met al een zwaarbevochten maar wel verdiende winst.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 3-1 ALMERE CITY FC B1
1-0 Roland Baas (15.), 1-1 (29.), 2-1 Richairo Zivkovic (58.), 3-1 Richairo Zivkovic (70.)
opstelling FCG B1 Robin Mennega, Thijs Gerlofs, Erwin Niezemuller (50.Jim de Leeuw), Roland Baas (75.Fekadu Toussaint), Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Firosan Ademi, Willem Gootjes, Richairo Zivkovic, Kasper Oldenburger (70.Aleksandar Jankovic), Denzel Dijkstra (50.Hussein Igiraneza).
Met twee zeges uit twee wedstrijden is de competitiestart naar wens verlopen voor de B-junioren. De thuisploeg startte op Corpus als beste en zag een poging van Glenn Bijl over gaan. In de achtste minuut was Denzel Dijkstra dichtbij de openingstreffer. Na een kwartier spelen kopte Roland Baas de bal uit een gegeven hoekschop prima binnen. Elf minuten later zette Kasper Oldenburger met een mooi balletje Richairo Zivkovic alleen voor de doelman. Almere-goalie Ronald Koemand was echter een sta in de weg. De gasten uit Almere waren taai maar voor echt veel gevaar zorgden ze niet. Toch viel na een half uur spelen de 1-1. Een schot werd door Robin Mennega onvoldoende verwerkt en uit de rebound viel de gelijkmaker. Een minuut voor rust kreeg Firosan Ademi de bal na een fout in de verdediging van Almere. Het eerste schot werd nog gepareerd, de tweede poging werd van de doellijn gehaald.
Meteen na rust begon de thuisploeg dreigend. Glenn Bijl was dichtbij zijn doelpunt maar via de paal verdween de bal net naast. In de 58ste minuut kreeg Richairo Zivkovic een lange bal goed onder controle en de aanvaller schoot onberispelijk binnen. In het vervolg kreeg Zivkovic nog een aantal uitstekende mogelijkheden. Aan de andere kant mistten de gasten een goede kans door de bal naast te schieten. Vlak voor tijd viel de allesbevrijdende derde treffer. Zivkovic nam de bal aan in het strafschopgebied en met een harde uithaal vanop links bezorgde hij FCG de overwinning.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 2-0 ZEEBURGIA C1
1-0 Tiuri Schieving (44.), 2-0 Juhnino Bacuna (52.)
opstelling FCG C1 Erwin Heidekamp, Daan Ganzinga, Twan Nieboer, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen (55.Jur Wardenier), Juhnino Bacuna, Niels Ridderstap, Gerald Postma (47.Dave Bosgraaf), Tiuri Schieving, Rutger Etten, Jari Slort (36.Stan Haanstra).
In een wedstrijd ontsiert door talrijke overtredingen pakte de ploeg van trainer Rick Mulder na een sterke tweede helft alsnog de drie punten. Na twintig minuten viel het eerste gevaar aan Groningse zijde te noteren. Daarbij leek Tiuri Schieving recht te hebben op een elfmeter. Even later stormde Mohammed Abdoel Karim op het doel van Zeeburgia af. Hij gaf de bal echter af waardoor een grote kans verloren ging. Ook Juhnino Bacuna kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid. Een vrije trap belandde vlak voor het doel voor z’n voeten maar de bal ging in het zijnet.
Na rust was een veel dominanter FCG te zien. De gasten kwamen er niet meer uit en een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Een goede actie van Niels Ridderstap werd vervolgd door een voorzet van Juhnino Bacuna waarna Tiuri Schieving in kon koppen. Acht minuten later schoot Bacuna van dertig meter de bal over de doelman heen waarna de wedstrijd beslist was. Er volgden nog wel wat kansen voor Ridderstap en Stan Haanstra maar hun pogingen leverden niets op. Daarnaast was Rutger Etten nog tweemaal gevaarlijk met o.a. een schot op de lat. Beide ploegen kregen in de tweede helft nog de rode kaart. Tiuri Schieving wegens vermeend slaan en een speler van Zeeburgia na een harde charge van achteren op Stan Haanstra.
VA FC TWENTE C2 4-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
0-1 Eike Begemann (8.), 1-1 (25.), 2-1 (42.), 3-1 (44.), 3-2 Jan Hup (50.), 3-3 Dennis Molema (50.), 4-3 (58.)
opstelling FCG C3 Sebastiaan Meijwaard, Emiel Seigers, Jan Hup, Daan Wijma, Brandon Hartsuiker, Nagesh Amatsaleh (50.Tommie van de Looi), Ozan Kokcu (15.Ids Hannema), Mathijs Elderman (36.Lorenzo Valente), Dennis Molema (55.Arthur Ymele Feudjio), Ruendel Martina (55.Daniel Camara Bos), Eike Begemann.
De onder-14 ploeg van trainer Rene Wollerich ging in Hengelo nipt ten onder tegen de leeftijdsgenoten van de Voetbalacademie FC Twente. De beginfase was licht in het voordeel van de gasten en in die fase scoorde Eike Begemann ook de openingstreffer. Tien minuten voor rust viel de gelijkmaker aan Twentse zijde. Echter, FCG werd in de beginfase van de tweede 35 minuten overrompeld. Binnen zeven minuten had de thuisploeg een voorsprong van 3-1 genomen. De gasten kwamen echter toch weer sterk terug in de wedstrijd. Eerst benutte Jan Hup een strafschop, even later profiteerde Dennis Molema van slecht wegtrappen van de doelman van VA FC Twente: 3-3. Twaalf minuten voor tijd viel toch nog de winnende 4-3 en gezien het spelbeeld was dat niet helemaal onterecht. In de slotfase creeerden beide ploegen nog kansen. In blessuretijd raakte Jan Hup de lat waarna Brandon Hartsuiker in kansrijke positie miste. Na de mooie zege van vorige week op AZ nu dus geen punten voor de FC.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 3-0 HEERENVEEN/EMMEN D1
1-0 Martijn van Maastrigt (24.), 2-0 Alex Breise (30.), 3-0 Tristan Cooke (60.)
opstelling FCG D1 Teun Hoekstra, Armani Mardjoeki, Tommie van de Looi, Oege Sietse van Lingen, Bas van Veen, Martijn van Maastrigt, Marc Vegter, Daniel Teune, Tristan Cooke, Daniel van Kaam, Jhurrey Margaritha. Wissels: Alex Breise, Daniel Camara Bos, Jochem de Vries, Dion Paapst en Luuk Zwiers.
De ploeg van trainer Hugo herstelde zich knap na de nederlaag van een week eerder tegen NEC/FC Oss. De thuisploeg kwam op Corpus als beste uit de startblokken, was gevaarlijker en liet de betere combinaties zien. Toch ontstond het eerste grote gevaar na een fout van de H’veen-goalie na acht minuten. Een treffer leverde dit niet op. Het luidde wel een fase in waarin de paarswitten op voorsprong hadden kunnen en misschien wel moeten komen. Jhurrey Magaritha raakte de lat en even later wist de doelman zijn inzet te keren. Op een pass van Margaritha kreeg ook Tristan Cooke een uitgelezen kans om te scoren. Pas halverwege de eerste helft kregen de gasten hun eerste mogelijkheid maar doelman Teun Hoekstra zag de bal net over het doel gaan. In de 24ste minuut handspel in het strafschopgebied van de tegenstander en voor Martijn van Maastrigt was het een koud kunstje om de 1-0 binnen te schieten. Op slag van rust werd de voorsprong verdubbeld na een kapitale fout in de defensie van H’veen/Emmen. Een breedtepass in de verdediging werd niet goed gegeven maar gezegd moet worden dat Alex Breise er als de kippen bij was en de bal beheerst en zuiver achter de doelman schoot.
In het tweede half uur kregen de gasten een paar prachtige kansen om terug te komen in de wedstrijd. Binnen een minuut werd de bal in kansrijke positie over geschoten en in de 40ste minuut belandde een inzet, na een briljante actie van een Heerenveen-speler, net naast het doel. Ook FCG bleef echter gevaarlijk. Daniel Camara Bos kon alleen op de doelman aflopen maar mistte waarna een schot van Breise ook geen doel trof. Met nog een kwart van de wedstrijd te gaan verrichte doelman Hoekstra een uitstekende redding. Dat was meteen ook het laatste grote wapenfeit van de uitploeg in een fase waarin het spel in de invallende duisternis aan beide kanten rommeliger werd. In de slotminuut viel echter toch nog een derde treffer aan Groningse zijde. Deze goal kwam op naam van Tristan Cooke. Een mooie zege voor de mannen van Hugo die zo de eerste drie punten van deze competitie bij konden schrijven.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 8-3 URK D1
0-1 (8.), 0-2 (23.), 1-2 Lion Kalentjev (27.), 2-2 Jearl Margaritha (30.), 3-2 Mark Versteegen ((32.), 4-2 Lion Kalentjev (33.), 5-2 Lion Kalentjev (35.), 5-3 (43.), 6-3 Boy Spijkerman (50.), 7-3 Lion Kalentjev (53.), 8-3 Orkun Kokcu (60.)
opstelling FCG D3 Peter van Aagten, Steyn Strijker, Sander Jansen, Mark Versteegen, Rick Boyer, Mees Gootjes, Jearl Margaritha, Luka Prljic, Lion Kalentjev, Daniel van Kaam, Boy Spijkerman. Wissels: Jimmy Anakotta, Max van Bruxvoort, Orkun Kokcu, Giovanni Oldersma, Taphamoe Sopacua, Mark te Velde.
In een met name wervelende voetbalshow na rust liet de jongste ploeg binnen de RVO weinig heel van tegenstander Urk. Voor rust ging het moeizaam hoewel er ook toen al mooie combinaties te bewonderen waren. Na vijf minuten tikte Jearl Margaritha net over. Drie minuten later was de eerste de beste kans voor de gasten wel raak. Vervolgens bleef de gelijkmaker uit. Enkele schoten op het doel waren ongevaarlijk. Urk bleef voorin dreigend en dat resulteerde in een schot op de lat en in de 23ste minuut, na een foutje in de Groningse defensie, in een 0-2 voorsprong. Daarna was het voor Urk uit met de pret. Op een prima voorzet van Mees Gootjes kopte Lion Kalentjev goed raak. Op slag van rust schoot Jearl Margaritha een schot hoog binnen waardoor de teams alsnog met een gelijke stand gingen rusten.
Na rust kwam de ploeg van trainer Bote Talsma scherp uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten werd een 5-2 voorsprong genomen. Eerst schoot Mark Versteegen een vrije trap laag binnen, vervolgens tikte Kalentjev de bal over de uitlopende doelman en wist hij even later ook zijn derde treffer eenvoudig te maken. De gasten, dat moet gezegd worden, bleven niet bij de pakken neerzitten en wisten er zo af en toe gevaarlijk uit te komen. Zo werd de lat geraakt waarna luttele seconden later alsnog de 5-3 werd gemaakt. De laatste tien minuten was het weer eenrichtingsverkeer en werd de score verder omhoog geschroefd. Met een prachtig afstandsschot zorgde Boy Spijkerman voor treffer nummer zes. Een benutte strafschop leverde voor Kalentjev zijn vierde doelpunt van de dag op. Het slotakkoord kon voor de thuisploeg niet beter. Vanaf de zijlijn schoot Orkun Kokcu een vrije trap op schitterende wijze in het doel.
—————————————————————————
Overige uitslagen:
FC GRONINGEN/CAMBUUR C2 0-2 ALMERE CITY FC C2
Ondanks dat het veldspel al beter was dan vorige week en de ploeg ook enkele kansen creeerde kon helaas geen resultaat worden behaald.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D2 0-3 NEC/FC OSS D1
FCG kende een slechte eerste helft. Na de rust waren beide teams meer aan elkaar gewaagd. De treffers van de gasten werden gemaakt in de 1ste, 25ste en 26ste minuut.