Jeugdteams in overwinningsroes.

Woensdag 05 september 2012 om 15:49

Zes wedstrijden, zes overwinningen. Het was een uitstekende dag voor RVO FC Groningen/Cambuur dat al haar in Groningen spelende jeugdteams zag winnen. De B-junioren zorgden voor een mooi slot door Sparta B1 met 3-1 te verslaan.

FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 3-1 SPARTA R’DAM B1
1-0 Richairo Zivkovic (12.), 1-1 (18.), 2-1 Kasper Oldenburger (56.), 3-1 Richairo Zivkovic (73.)
opstelling FCG B1 Robin Mennega, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Willem Gootjes, Pier Veldman (Amedi Ndayisaba), Niels Stenekes (Gijs Jasper), Richairo Zivkovic, Youri Schuur (Anton Hekman), Kasper Oldenburger (David Voigt).
Na een dominante tweede helft hebben de B-junioren van de FC de tweede opeenvolgende zege in de eredivisie behaald. Voor rust was het gelijkwaardig en na zes minuten kreeg Sparta de eerste grote kans. Doelman Robin Mennega redde op een slap schotje. Na ruim tien minuten spelen haalde Kasper Oldenburger de achterlijn. Zijn voorzet werd van dichtbij door Richairo Zivkovic binnengetikt. In de 18de minuut stond het alweer gelijk. Een schot van zo’n dertig meter afstand viel wat gelukkig in de kruising. In de resterende tijd voor rust waren weinig doelgerichte acties te bewonderen. Wel werd een kopbal van Zivkovic van de lijn gehaald terwijl de gasten net niet konden profiteren van slecht defensief werk in de Groningse defensie.
Het wisselen van speelhelft deed de thuisploeg goed. Er werd goed en volwassen gespeeld en de Spartanen werd naar achteren gedrukt. Oldenburger zag een poging knap gekeerd door de doelman, even later kon Pier Veldman net niet bij een voorzet van Jim de Leeuw. Willem Gootjes probeerde het nog van afstand terwijl de gasten ook nog een keer gevaar creeeren. In de 56ste minuut vocht Oldenburger zich langs een verdediger waarna zijn schot als een raket in het dak van het doel verdween: 2-1. Het was een periode waarin de FC veel doelgevaar stichtte. Gootjes zag een schot gekraakt en een kopbal van Roland Baas miste kracht. Zeven minuten voor tijd lobde Zivkovic de bal met veel gevoel over de uitkomende goalie: 3-1. Diezelfde Zivkovic miste daarna nog, op aangeven van Oldenburger, een levensgrote kans. In de slotminuten leverde Gijs Jasper nog twee fraaie acties af maar gescoord werd er niet meer.
VITESSE/AGOVV B2 1-3 FC GRONINGEN/CAMBUUR B2
0-1 Juhnino Bacuna (17.), 0-2 Stan Haanstra (25.), 1-2 (26.), 1-3 Sadik Spijodic (52.)
opstelling FCG B2 Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap (Daan Ganzinga), Twan Nieboer (Wessel Koomans), Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Gerald Postma, Juhnino Bacuna, Rutger Etten, Stan Haanstra, Dave Bosgraaf (Peter van Son), Zadic Spijodic.
Met drie punten op zak keerde de onder-16 ploeg van trainer Peter Hoekstra terug naar Groningen. In de zeventiende minuut namen de gasten een voorsprong. Een vrije trap werd door Juhnino Bacuna laag in het doel geschoten. Acht minuten later konden de Groningers wederom juichen. Ditmaal was de kluts aanvaller Stan Haanstra goed gezind: 0-2. Echt lang kon de ploeg niet genieten van deze voorsprong met twee goals want binnen een minuut maakte de thuisploeg de aansluitingstreffer. Het was een gelijkwaardig verloop van de eerste helft waarbij met name de eindpass niet goed verzorgd was.
In de tweede veertig minuten was FC Groningen/Cambuur de bovenliggende partij. Er werd goed gecombineerd en daarnaast werd een mooie teamprestatie geleverd. De beslissende derde treffer werd in de 52ste minuut gemaakt. Sadik Spijdodic tekende op aangeven van Gerald Postma voor de 1-3. Een prima eerste zege voor FCG in deze onder-16 divisie voor BVO-teams.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 1-0 ALPHENSE BOYS C1
1-0 Marcel Mannes (61.)
opstelling FCG C1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Mathijs Elderman, Niels Hylkema, Cheriel Girdharie (Ozan Kokcu), Arthur Ymele Feudjio, Daan Wijma (Jan Hup), Marcel Mannes, Dennis Molema (Ivan Spijkstra), Eike Begemann (Ruendel Martina).
Op de valreep won de C1-ploeg van FC Groningen/Cambuur de thuiswedstrijd tegen Alphense Boys C1. In de eerste helft was het aan beide kanten niet best. Slechts halve kansen werden gecreeerd maar de beste was voor de gasten die echter prima werd gepareerd door doelman Jan Hoekstra. Na rust was de eerste goede mogelijkheid wel voor de groenwitten. Een corner van Ozan Kokcu werd door Arthur Ymele Feudjio echter volledig met het hoofd gemist. Niet veel later ging een inzet van Alphense Boys hoog over.
Heel langzaam werd de thuisploeg toch wat gevaarlijker. Ruendel Martina gaf af op Ivan Spijkstra die het doel net miste. Daarnaast moest de Groningse doelman nog een keer oplettend uit zijn eigen zestien komen. FCG had wel meer de intentie om vooruit te voetballen maar het miste de nodige creativiteit. Toch wist het nog een zwaarbevochten zege uit het vuur te slepen. Met nog tien minuten te spelen onderschepte Ozan Kokcu de bal op het middenveld. Zijn pass bereikte Marcel Mannes die in het strafschopgebied uithaalde voor de winnende trefer. In de slotfase kreeg Kokcu nog een kansje op de tweede goal.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 10-2 VA FC TWENTE C4
0-1 (19.), 1-1 Martijn van Maasrigt (20.), 1-2 (24.), 2-2 Daniel Teune (26.), 3-2 Jhurrey Margaritha (28.), 4-2 Tristan Cooke (30.), 5-2 Tristan Cooke (31.), 6-2 Marc Vegter (34.), 7-2 Martijn van Maastrigt (35.), 8-2 Tom van de Looi (43.), 9-2 Daniel Camara Bos (48.), 10-2 Daniel Teune (53.)
opstelling FCG C3 Teun Hoekstra, Bas van Veen (36.Armani Mardjoeki), Dion Paapst, Jochem de Vries, Yorno Lunenborg, Tom van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Tristan Cooke (36.Daniel Camara Bos), Martijn van Maastrigt, Jhurrey Margaritha.
De onder-14 ploeg revancheerde zich goed na de pandoering van een week eerder tegen Ajax. En hoe! In een met name knotsgek einde van de eerste helft werd de C4 van FC Twente met een zware nederlaag naar huis gestuurd. De thuisploeg kwam er vanaf het begin keer op keer door en creeerde een hoeveelheid aan goede kansen. Martijn van Maastrigt had een aantal keren de 1-0 kunnen maken. Toch viel de eerste treffer na een fout achterin aan de andere kant. Van Maastrigt maakte na een goede actie echter meteen weer gelijk. Nadat een Twentse treffer wegens buitenspel werd afgekeurd viel het tweede doelpunt voor de roodhemden op bijzonder fraaie wijze. Een vrije trap werd keurig in de bovenhoek geschoten. FCG deed er een schepje bovenop en was trefzeker in de laatste tien minuten voor rust.
De mannen van trainer Wollerich scoorden zes doelpunten in een mum van tijd en kon met een 7-2 voorsprong rustten. Zo belandde een voorzet van Jhurrey Margaritha via de paal ineens in het doel en viel een inzet van Tristan Cooke maar net achter de lijn. Ook Marc Vegter, die vanaf de flank voor veel dreiging zorgde, scoorde. In de tweede 35 minuten bleef de thuisploeg scoren. Het eerste gevaar was nog wel voor het doel van Hoekstra maar Daniel Camara Bos en Vegter kregen zo hun mogelijkheden. Acht minuten na rust knalde Tom van de Looi de 8-2 binnen de touwen. Daniel Camara Bos tikte op aangeven van Vegter nummer negen binnen waarna Daniel Teune de dubbele cijfers aan liet tekenen. FCG speelde prima combinatievoetbal en wist de laatste man vaak over veel schijven te bereiken. Pas op het einde van de wedstrijd viel de scherpte voorin wat weg.
GVAV RAPIDITAS D1 0-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
0-1 Jearl Margaritha (19.), 0-2 Daniel van Kaam (25.), 0-3 Jearl Margaritha (27.), 0-4 Lion Kalentjev (37.)
opstelling FCG D1 Mats Roorda, Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar, Luka Prljic, Sander Jansen, Mees Gootjes, Rick Boyer, Daniel van Kaam, Jearl Margaritha, Lion Kalentjev, Hezam Ashraf. Wissels: Steyn Strijker, Boy Spijkerman, Mark Versteegen, Orkun Kokcu, Mark te Velde.
FC Groningen/Cambuur D1 won ook haar tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. De ploeg creeerde veel kansen maar opende pas in de 19de minuut de score via een treffer van Jearl Margaritha. De ban was gebroken en via Daniel van Kaam en opnieuw Margaritha werd de ruststand op Kardinge op 0-3 bepaald. In de tweede helft scoorde enkel Lion Kalentjev nog voor de ploeg van trainer Hugo Alves Velame. De overwinning had hoger uit moeten vallen maar de FC was niet scherp in de afronding. Daar zag Hugo dan ook verbeterpunten in.
“We kregen inderdaad veel kansen. Wanneer moet een bal breed worden gelegd? Wanneer moeten we ineens richting de goal? Die laatste keuzes kunnen nog beter gemaakt worden. Daarin moeten we ook bewuster worden. Maar dat we zoveel creeerden is alleen maar goed. Na rust bleven we de bal goed rondspelen. Daardoor kregen onze spelers ook meer tijd om vrij te lopen. We hebben een goede wedstrijd afgeleverd en achterin niets weggegeven.”
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 5-1 FRISIA D1
1-0 Jarno Deuring (17.), 2-0 Remco Balk (25.), 3-0 Joshua Sion (26.), 3-1 (28.), 4-1 Mark Ploeger (35.), 5-1 Joshua Sion (53.)
opstelling FCG D3 Daan Reiziger, Leonel Miguel, Pim Betzema, Leon Santema, Quinten Anakotta, Joris Reiziger, Gerwin Heidema, Jarno Deuring, Remco Balk, Magnus Klaber, Joshua Sion. Wissels: Harold Kwant, Jonathan Edens, Mark Ploeger, Giovanni Zwikstra, Nick van Leeuwen.
De jongste RVO-ploeg is het seizoen gestart met een eenvoudige overwinning. De eerste kans was al na twee minuten voor Gerwin Heidema maar hij zag zijn poging gekeerd door de doelman. Nadat Joshua Sion halverwege de eerste helft voorlangs had geschoten, was het in de 17de minuut wel raak. Jarno Deuring haalde hard en laag uit voor de 1-0. Even later creeerde Frisia het eerste gevaar voor de Groningse goal. Vanaf de rechterkant zorgde Heidema voor veel dreiging. Uit zijn pass kreeg Sion een kans maar de aanvaller besloot over. Vijf minuten voor rust rondde Remco Balk een steekbal van Deuring doeltreffend af. Nog geen minuut later werd de voorsprong uitgebreid middels een knap schot van Sion. Vlak voor rust konden de gasten iets terugdoen.
Mark Ploeger schoot aan het begin van de tweede helft beheerst de 4-1 binnen. De FC was oppermachtig maar veel aanvallen smoorden in de verdediging van Frisia. Doelpogingen van o.a. Heidema, Harold Kwant en Ploeg leverden ook niets op. In de 53ste minuut maakte opnieuw Sion een handvol treffers vol. Hij schoot de bal van dichtbij en uit de rebound hard binnen. De Friezen kregen nog een mogelijkheid terwijl Ploeger een kans op 6-1 onbenut liet. Derhalve een goede en winnende start van de eerstejaars D-pupillen van FC Groningen/Cambuur.