Jeugdteam gelijk tegen Oranje.

Woensdag 16 maart 2011 om 19:58

In stadion Euroborg heeft een combinatieteam van FC Groningen/Cambuur C1 en B1 een doelpuntrijke wedstrijd gespeeld tegen het Nederlands schaduwelftal voor spelers onder 15 jaar.

Beide teams maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van. In het Nederlands schaduwteam was Roland Baas (C1) de enige FCG-speler bij de selectie. Bij FC Groningen/Cambuur maakten vijf eerstejaars B-junioren deel uit van de groep. Alle reserves kregen van trainer Grafton Holband in de loop van de wedstrijd speeltijd.
Oranje kreeg de eerste gevaarlijke vrije trap toegekend maar in het vervolg werd de ploeg bij tijd en wijlen weggespeeld door FCG. De thuisploeg domineerde en liet bij vlagen uitstekend combinatievoetbal zien. Fekadu Toussaint en Denzel Dijkstra zorgden voor het eerste gevaar maar het was Kasper Oldenburger die na tien minuten de score opende met een mooie boogbal over de uitkomende doelman Michael Verrips.
In de eerste twintig minuten had de score verder opgevoerd kunnen en moeten worden. Na een prachtige pass van Dijkstra moest Youri Schuur toezien hoe zijn inzet door de goalie werd gestopt. Even later schoot Richairo Zivkovic de bal maar net voorlangs. Pas na 26 minuten was het eerste gevaar aan Nederlandse zijde. Vervolgens kregen de oranjehemden meer vat op de wedstrijd en werd de Groningse verdediging meerdere malen getest. Doelman Robin Mennega was echter alert en verhinderde vijf minuten voor rust met twee puike reddingen op rij de aansluitingstreffer van Oranje.
Met nog een minuut in de eerste helft te spelen viel dan toch de 2-0 voor de mannen van trainer Holband. Na een mooie aanval wist Fekadu Toussaint de voorsprong te verdubbelen. In de slotminuut had ook zo nog maar een derde treffer kunnen vallen maar Jim de Leeuw liet de bal net over de achterlijn lopen waardoor het gevaar was geweken.
In de tweede veertig minuten een aantal wissels in de groen-witte brigade. Zo kwam Erwin Heidekamp op doel te staan en binnen drie minuten stond de 2-1 op het scorebord na een ongelukkige actie van de doelman. FCG herstelde zich echter prima en creeerde enkele grote kansen. Amedi Ndayisaba lanceerde Kasper Oldenburger die echter over schoot. In de 50ste minuut was dan toch de derde Groningse treffer te bewonderen. Een prachtige pass van Oldenburger werd door Hussein Igiraneza beheerst afgerond. Even later voorkwam doelman Heidekamp met een goede reflex dat Oranje dichterbij kwam. Een kleine twintig minuten voor tijd leek de wedstrijd te worden beslist door de FC. Het was opnieuw Igiraneza die scoorde en daarmee werd de stand op een verschil van drie doelpunten gebracht.
Helaas was de verdediging van FC Groningen/Cambuur in de slotfase niet goed bij de les. Eerst leek Keziah Veendorp de 4-2 nog te verhinderen maar uit de daaropvolgende aanval viel alsnog de tweede Nederlandse treffer van de wedstrijd. Groen-wit bleef aanvallend wel gevaarlijk maar het Nederlands team wist optimaal te profiteren van de geboden kansen. In totaal wist het uiteindelijk driemaal in acht minuten raak te schieten waardoor een 4-1 achterstand omgebogen werd tot 4-4. In de laatste minuut was FCG dichterbij de zege dan de gasten maar Glenn Bijl zag zijn schot net naast de paal gaan.
Scoreverloop: 1-0 Kasper Oldenburger (10.), 2-0 Fekadu Toussaint (39.), 2-1 (43.), 3-1 Hussein Igiraneza (50.), 4-1 Hussein Igiraneza (62.), 4-2 (64.), 4-3 (68.), 4-4 (72.)
Basiself FC Groningen/Cambuur C/B: Robin Mennega, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Glenn Bijl (B1), Tolgahan Cicek (B1), Willem Gootjes, Kasper Oldenburger, Fekadu Toussaint (B1), Richairo Zivkovic, Youri Schuur, Denzel Dijkstra (B1). Wissels: Amedi Ndayisaba, Gijs Jaspers, Hussein Igiraneza (B1), Anton Hekman, Erwin Heidekamp, Daan Smit, Jonah van der Werf, Justin Klunder.
Selectie Nederlands schaduwteam o.15: Michael Verrips (Vitesse/AGOVV), Rannick Schoop (Heerenveen/Emmen), Sten Admiraal (Ajax), Jairo Riedewald (Ajax), Roland Baas (FC Groningen/Cambuur), Robbert de Vos (Feyenoord), Melvin Vissers (Sparta Rotterdam), Hector Hevel (ADO Den Haag), Finn Stokers (Sparta Rotterdam), Furkan Usta (Vitesse/AGOVV), Justin Mathieu (Willem II/RKC), Sem Witteveen (Ajax), Omar el baad (Feyenoord), Jordi Bruijn (Ajax), Ralph Vos (Willem II/RKC), Valentino Ansoe (Willem II/RKC).
Scheidsrechter: De heer R. de Wit