string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jeugdopleiding opnieuw genomineerd.

Maandag 27 april 2009 om 14:32

Voor het tweede achtereenvolgende jaar is de Jeugdopleiding van FC Groningen genomineerd voor de Rinus Michels Award ‘Stimuleringsprijs voor jeugdopleiding in het betaald voetbal’, seizoen 2008/2009.

De nominatie is tot stand gekomen door de aanbeveling van alle Hoofden Jeugdopleiding van de BVO’s en wordt gedeeld met AZ en Sparta. Op zaterdag 23 mei wordt tijdens het Nederlandse trainerscongres bekend gemaakt wie deze Award gewonnen heeft.

Bij de nominatie is vooral gekeken naar vernieuwingen die door de betreffende BVO’s in de jeugdopleiding zijn doorgevoerd, zoals:
– Het ontwikkelen van een leerplan voor de gehele jeugdopleiding,
– Het ontwikkelen van competentieprofielen voor jeugdspelers en jeugdtrainers,
– Aandacht voor de individuele begeleiding van jeugdspelers,
– Regionale samenwerking in het kader van talentherkenning, ondersteuning van amateurclubs etc.,
– Toepassing van moderne media, zoals videoanalyse, gebruik internet etc.

De drie genomineerde opleidingen hebben met elkaar gemeen dat ze alle drie de laatste jaren flink aan de weg timmeren wat bijvoorbeeld resulteert in het leveren van spelers voor vertegenwoordigende jeugdteams en het hebben van een uitstekende relatie met de directe omgeving.

Daarnaast zijn ze ook meer dan bereid om via allerlei initiatieven – bijvoorbeeld de KRVT – hun kennis te goede te laten komen aan de ontwikkeling van het amateurvoetbal in nauwe samenwerking met de KNVB.

De genomineerde opleidingen nemen tevens het voortouw als het gaat om het ontwikkelen van middelen ter verbetering van de kwaliteit van de opleiding en als het gaat om het benutten van de kansen die deze tijd biedt. Dit allemaal om de spelers optimale ontwikkelingsmogelijkheden te bieden. Of het nu gaat om het gebruik van audiovisuele middelen, het ontwikkelen van de competenties van het eigen kader, het schrijven van een leerplan, de samenwerking met een school, het ontwikkelen van een spelervolgsysteem of om de samenwerking met de KNVB, de genomineerde opleidingen maken hun nominatie meer dan waar.

De drie jeugdopleidingen verschillen natuurlijk ook maar het is aan de hoofden jeugdopleiding om deze verschillen tot uitdrukking te laten komen in de einduitslag.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard