string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jeugdcompetities weer van start.

Vrijdag 23 januari 2009 om 12:54

De drie thuiswedstrijden van de jeugd van FC Groningen gaan zaterdag door. D1, C1 en B1 spelen allemaal op kunstgras en beginnen achtereenvolgens om half elf, twaalf uur en twee uur tegen respectievelijk Union, Ajax en NAC.

Om half elf trapt FC Groningen D1 af tegen Union uit Malden. De ploeg van trainer Hugo Alves Velame staat stijf bovenaan in de Eerste Divisie C en neemt het op tegen de nummer acht van de ranglijst. Vlak voor de winterstop won de FC de uitwedstrijd met 8-0.

Om twaalf uur staat een topper in de Eerste Divisie A voor C-junioren op het programma. De C1 staat momenteel derde op de ranglijst en ontvangt koploper Ajax. De ploeg van trainer Grafton Holband verraste de Amsterdammers eerder dit seizoen in eigen huis met 2-4.

De B1 speelt om 14.00 uur tegen NAC Breda. De ploeg van trainer Peter Moltmaker staat zesde op de ranglijst na twaalf wedstrijden en ontvangt de nummer 8 van de ranglijst, die voor de winterstop vier punten minder verzamelde van de FC.

De C2 begint om 12.30 uur aan de tweedecompetitiewedstrijd met een uitwedstrijd tegen Willem II. De ploeg van trainer Erik Muntendam behaalde voor de winterstop een keurige tweede plaats in de najaarsreeks en is nu ingedeeld met de top-6 van het zuidelijke deel.

De A1 hoopt een vervolg te geven aan de opmars die de ploeg van trainer Paul Raveneau vlak voor de winterstop inzette. Het oudste jeugdteam staat momenteel negende en heeft evenveel punten als de nummer 8, FC Utrecht. Het duel in Utrecht begint om 14.30 uur.

Het oefenduel dat D2 zou spelen bij Twente/Heracles, is afgelast.

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’