Jenssen: ‘We speelden goed, met veel inzet’

18 maart 2017 / vandaag

FC Groningen domineerde de wedstrijd tegen Willem II zaterdagavond in het Noordlease Stadion volledig, maar kwam na negentig minuten niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hoewel de Groningers konden terugkijken op een goede wedstrijd, was de teleurstelling over het resultaat het gevoel dat overheerste. 

Ruben Jenssen maakte vlak na rust het doelpunt voor de FC en zette zijn ploeg daarmee op voorsprong. Het leverde de Noor de titel Essent Man of the Match op. “Het is mooi om een doelpunt te maken, maar het resultaat is erg jammer,” aldus Jenssen. “Ik vond dat we vandaag goed speelden, met veel inzet, maar we krijgen slechts één punt. Zo is voetbal. In het topvoetbal moet je zeker één op de vier kansen afmaken en vandaag hebben we er wel acht of negen gehad.”
 
Hard werken
Willem II staat door het gelijkspel in Groningen met 33 punten op de negende plaats op de ranglijst. FC Groningen blijft door het punt op positie nummer 11 staan met 29 punten. “We wisten dat dit een heel belangrijke wedstrijd was,” zegt Jenssen. “Zij staan op de plek waar wij graag willen staan en we hebben vandaag bewezen een veel betere ploeg te zijn. In de komende wedstrijden moeten we zoveel mogelijk punten halen. Natuurlijk is er dan nog van alles mogelijk, dat is het mooie aan voetbal. De komende weken gaan we hard werken en dan komen we nog sterker terug.”
 
Centrale verdediger
Door de afwezigheid van Kasper Larsen stond Yoëll van Nieff zaterdagavond in het centrum van de verdediging. “Ik hoorde het vlak voor de wedstrijd, maar wist natuurlijk wel dat Larsen last had,” zegt Van Nieff. “Hij is nog getest, maar het ging niet en dus stond in centraal. Helemaal nieuw is het ook niet. Op de trainingen, begin dit seizoen in het tweede en vroeger in de jeugd heb ik het ook gespeeld.”
 
Net als ploeggenoot Jenssen was Van Nieff teleurgesteld in het resultaat. “Ik denk dat ze de hele wedstrijd hebben verdedigd en wij constant hebben aangevallen, maar de enige kans die ze krijgen, gaat er wel in. Dan krijgen wij de deksel op de neus en dat is heel zuur. Zij zijn misschien blij met een punt, wij absoluut niet.”

20170318JV7852nieff
Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws