string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Jenssen, Te Wierik, Bizot en Reis in FCG TV.

Vrijdag 20 oktober 2017 om 10:02

FC Groningen TV heeft vanavond een reportage met de tekenaar van de voetbalstrip Roel Dijkstra, Roelof Wijtsma uit Groningen. Daarnaast blikken Ruben Jenssen en Mike te Wierik vooruit op de wedstrijd van vanavond tegen Willem II.

Afgelopen zondag was striptekenaar Roelof Wijtsma te gast bij FC Groningen – AZ. Wijtsma, die woont in Groningen, is de tekenaar van de voetbalstrip Roel Dijkstra. In de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw was de strip enorm populair onder de jonge voetballiefhebbers. Dankzij Wijtsma is de strip weer helemaal terug. Afgelopen zondag deed Wijtsma inspiratie op bij FC Groningen en FCG TV was er bij.

Voor Marco Bizot was het duel tussen FC Groningen en zijn huidige club AZ na ruim drie jaar een terugkeer in het Noordlease Stadion. In 2014 speelde hij zijn laatste wedstrijd voor FC Groningen tegen… AZ. FCG TV volgde Bizot afgelopen zondag en zag dat hij voor rust amper iets te doen kreeg.

Vanavond speelt FC Groningen opnieuw thuis, deze keer tegen Willem II. FCG TV blikt vooruit met Ruben Jenssen en Mike te Wierik. Jenssen komt ook aan het woord over de vrouweninterland die komende dinsdag in het Noordlease Stadion wordt gespeeld tussen Nederland en Noorwegen. Daarnaast kijkt Ludovit Reis terug op zijn eredivisie-debuut van afgelopen zondag. 

FC Groningen TV wordt vanavond om 18.15 uur uitgezonden op Fox Sports kanaal 1. De uitzending wordt vanavond om 18.25 uur herhaald op kanaal 3. Rond de uitzending van FC Groningen – Willem II op kanaal 3 zijn ook twee Fox Sports DOC's te zien. Om 18.15 uur is op kanaal 5 'Mister FC Groningen' te zien en om 22.25 uur op kanaal 3 'Als je maar niet zoals Hans Nijland wordt.' Kijk voor de exacte tijden ook op https://live.foxsports.nl/live/tv-gids/list

Gerelateerd nieuws.

1 week geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

3 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard

3 weken geleden

Van eigen bodem met Tessa Niessink: ‘Hier leer je echt veel, vooral mentaal.’