Jenssen: ‘Eerste helft voor ons, tweede voor Vitesse’

21 januari 2017

FC Groningen speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen Vitesse. De FC kwam goed uit de startblokken met een snelle treffer, maar kon de winst uiteindelijk niet over de streep trekken. Ruben Jenssen en Etiënne Reijnen zagen dat hun ploeg een goede eerste helft speelde, maar Vitesse na de rust het betere van het spel had.

De Trots van het Noorden kwam vroeg op voorsprong nadat een -van richting veranderd- schot van Ruben Jenssen in het doel belandde. “Ik denk dat het een eigen goal was,” zegt Jenssen eerlijk. “Hans Hateboer probeerde te schieten, ik kreeg een tweede poging, maar schoot te veel naar links. Via een verdediger (Kelvin Leerdam – red.) ging de bal er in. Het was toch wel een mooi moment voor mij.”
 
Pak ijs
De Noor liep na de wedstrijd met een dik pak ijs op zijn rechtervoet in de mixed-zone. “Ik heb een tik gehad, maar denk wel dat het meevalt. Al zal het morgen nog wel even pijn doen. Ik denk dat de eerste helft voor ons was, maar de tweede helft was voor Vitesse. We waren na rust niet zuiver genoeg aan de bal. Dat zal volgende week beter moeten in de derby. We kunnen ons volgende week revancheren voor de eerdere wedstrijd tegen Heerenveen en de rode kaarten in dat duel.”
 
Vlak na de wedstrijd
Verdediger Etiënne Reijnen moest eerlijk bekennen dat hij kon leven met de puntendeling in het Noordlease Stadion. “Dat is zo vlak na de wedstrijd wat hatelijk om te zeggen, omdat je natuurlijk altijd voor de winst wil gaan,” zegt Reijnen. “Maar als ik morgen de wedstrijd terug heb gezien, denk ik dat ik wel met het gelijkspel kan leven.”
 
Overwicht
Reijnen vond dat FC Groningen goed begon aan het duel, maar in de slotfase van de eerste helft en na rust kwam Vitesse steeds beter in de wedstrijd. “We hadden in het begin direct overwicht, scoorden ook en kregen met Hateboer nog een goede kans. Daarna leden we te vaak onnodig balverlies. Dan voed je de tegenstander en krijgen zij het gevoel dat er iets te halen valt. In de tweede helft waren zij de betere ploeg.” 

20170121JV9404reijnen

Laatste nieuws