Jenssen: ‘Belangrijke wedstrijd, honderd procent geven’

4 april 2017

Ruben Jenssen was afgelopen zaterdag tegen AZ het dichtst bij een Groningse treffer, maar zag zijn inzet over het doel gaan. Eerder dit seizoen miste de Noor een soortgelijke open kans tegen Feyenoord en was het de wedstrijd daarop – op bezoek bij Sparta – wel raak. Jenssen hoopt woensdag op eenzelfde scenario thuis tegen NEC.

Jenssen heeft niet lang de tijd gehad om over zijn kans na te denken. “Een eerste nacht is altijd even moeilijk en dan komt het nog wel een paar keer terug in je gedachten, maar daarna is het afgesloten,” zegt de Noor. “Dat moet ook want er staat morgen (woensdag – red.) alweer een nieuwe wedstrijd op het programma tegen NEC. We zijn afgelopen zaterdag aan een week begonnen waarin we veel punten kunnen halen, hebben er tot nu toe één binnen en willen er daar tegen NEC drie aan toevoegen.”
 
Scoren
Jenssen is niet een speler die veel scoringskansen krijgt in een seizoen, maar toch heeft de middenvelder al twee goals gemaakt. Daarnaast heeft hij naast zijn opgelegde mogelijkheid in Alkmaar ook al een soortgelijke kans gekregen uit bij Feyenoord. Een week na die wedstrijd was het raak tegen Sparta en dus zijn de voortekenen goed voor het treffen tegen NEC.
 
“Haha, ja een mooie theorie. Hopelijk kan ik scoren, maar daar ben ik niet mee bezig omdat het toevallig eerder in het seizoen ook zo liep,” lacht Jenssen. “Woensdag is weer een nieuwe wedstrijd tegen een nieuwe tegenstander en we moeten zorgen dat we er weer staan. Net als in iedere wedstrijd hoop ik dan ook weer te kunnen scoren.”
 
Honderd procent geven
Jenssen hoopt morgenavond in het Noordlease Stadion ook op de steun van vele toeschouwers. “Het publiek is hartstikke belangrijk voor ons. Het is een heel belangrijke wedstrijd tegen een jonge ploeg waarin wij moeten zorgen dat we weer honderd procent kunnen geven. We hebben een korte tijd gehad om te herstellen van de vorige wedstrijd, maar zijn daar professioneel mee om gegaan.”
 
FC Groningen krijgt tot op heden in iedere wedstrijd kansen om te scoren en dus verwacht Jenssen dat de Trots van het Noorden ook tegen NEC gevaarlijk voor het doel zal komen. “We moeten een hoog tempo spelen en de kansen deze keer wel afmaken. Aan de andere kant moeten we wel geduldig blijven. Een wedstrijd win je niet in de eerste minuut en dus moeten we negentig minuten goed voetballen.”

20170401EOA3995jenssen

Laatste nieuws