Jeltema: ‘Snelheid, diepte en creativiteit op de vleugel’

21 augustus 2017

Maandagmiddag werd Carlos Uriel Antuna Romero gepresenteerd in de Payt Lounge van het Noordlease Stadion. De nieuwste aanwinst van de Trots van het Noorden reisde afgelopen donderdag vanuit Mexico af naar Nederland en vierde zijn twintigste verjaardag in het bijzijn van zijn ouders.

Hans Nijland deed maandagmiddag rond de klok van 16.00 uur het inleidende praatje op de persconferentie. “We zijn hartstikke blij met de komst van Uriel Antuna,” meldde de FC-directeur tevreden. “Hij is inmiddels medisch gekeurd en alle formaliteiten zijn afgehandeld. Alles is in orde en hij is zondag beschikbaar voor trainer Ernest Faber.” Dinsdagochtend zal Antuna zich voor het eerst op Sportpark Corpus den Hoorn melden voor de training met de eerste selectie en de kennismaking met zijn nieuwe ploeggenoten, die hij zondag in Amsterdam al zag spelen tegen Ajax.

Sportief perspectief
Nijland meldde dat FC Groningen -na zijn vorige club Santos Laguna- het tweede recht op koop heeft bedongen bij zijn huidige werkgever Manchester City. Antuna wordt voor de duur van twee seizoenen van de Engelse topclub gehuurd. “Naast het tweede recht op koop hebben we overigens recht op een doorverkooppercentage bij een verkoop door Manchester City. Dat zou ons in de toekomst wat kunnen opleveren, maar het is ons op dit moment uiteraard vooral te doen om het sportieve perspectief.”

Netwerk
Over de sportieve toekomst vertelde technisch manager Peter Jeltema het een en ander. “We hebben de behoefte bij de technische staf en scouting gehoord voor nog een versterking in het aanvallende deel van de selectie. Een speler met snelheid en diepte in zijn spel was daarbij de wens. Uiteindelijk zijn we bij Antuna uitgekomen en zijn uiteindelijke komst ging niet ‘zomaar’. Via uitgebreide scouting en gebruik van ons goede netwerk hebben we het rond kunnen maken.”

Investeren
Op het WK onder-20 in Zuid-Korea zag de FC-scouting naast Ritsu Doan ook Uriel Antuna uitblinken. “Het bleek uiteindelijk haalbaar om hem onze kant op te krijgen,” blikt Jeltema terug. “Wij huren hem niet alleen, maar hebben aan de achterkant ook nog een verdienmodel opgezet. Hiermee investeren we in de samenwerking voor nu, maar ook zeker voor de toekomst. Met Antuna hebben we meer variatie in de aanval. Het is een mooie en plezierige versterking voor de groep. We zullen proberen Uriel zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen en hebben met Hugo Alves Velame daarvoor een goede begeleider binnen de club.”

Overleven
Trainer Ernest Faber kent door zijn tijd bij PSV al enkele Mexicaanse voetballers en vertelt over Uriel Antuna: “We hebben heel wat beelden van Antuna gezien en het is een supersnelle en lichtvoetige rechtsbuiten. Met hem op rechts kunnen we ook met drie spitsen gaan spelen. Het is nog een talent en hij zal zich snel moeten aanpassen aan de tactiek. Hij is opgegroeid met voetballen op straat. Daar is het overleven, gaat het erg fel en technisch aan toe. De winnaarsmentaliteit is aanwezig. Zijn felheid en eergevoel kunnen we goed gebruiken in de ploeg.”

20170821EOB0278

Laatste nieuws